Overtog ikonisk Matador-rolle fra kendt dansk skuespiller: "Har betydet alt"

Podcast-interview med Kurt Ravn
'Matador'
(© Danmarks Radio)

I anledning af den nye og 5. sæson af TV2-hittet 'Sommerdahl' har den danske skuespiller Kurt Ravn besøgt vores podcast til en snak om sin over 50 år lange karriere.

Debutfilmen var Morten Korch-filmatiseringen 'Fætrene på Torndal' i 1973 - og derefter har Kurt Ravn ikke set sig tilbage. Karrieren har budt på et utal af roller på film, tv, teater, som operasanger, en Grammy-sejr og to Bodil-statuetter.

Men hvordan man end vender og drejer det, så er det for rollen som Lauritz "Røde" Jensen i 'Matador', at Kurt Ravn vil blive husket. En rolle, der også har betyder alt for ham, fortæller han i vores podcast.

Lyt med herunder eller i dine fortrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Til spørgsmål om, hvad 'Matador' har betydet for Kurt Ravn, er svaret resolut:

- Alt. Fordi når man får sådan en rolle og er med i et tv-stykke, som kører over 24 afsnit, som 'Matador' jo gjorde og blev en kæmpe folkelig succes, jamen så er der jo åbnet et vindue ind til dig. Du kommer ind i folks stuer, og producenterne får øje på dig, hvis det så lykkes, og du gør det godt, jamen så er din vej jo banet indenfor skuespillet.

Og det var altså tilfældet for Kurt Ravn, der faktisk var andetvalget til rollen. Han fortæller i podcasten:

- Erik Balling [instruktøren bag 'Matador', red.] var jo en meget flittig teatergæst, han tog rundt og så meget teater, hvad mange af de nye instruktører ikke gør. Så han vidste godt, hvad der rørte sig, og hvem der var af unge skuespillere på det tidspunkt, fortæller Kurt Ravn og fortsætter:

- Det var egentlig Ole Ernst, der skulle have spillet rollen. Men man turde ikke rigtigt binde an med det og binde ham over så lang en periode, fordi han havde jo lidt problemer med indtagelse af alkohol, og det ved alle jo. 

- Så man kunne jo ikke altid stole på, at han dukkede op. Og der må man jo så sige, at den enes død er den andens brød. Sådan er det. Så Erik tilbød mig rollen, og det var jeg jo utrolig taknemmelig for, afslutter Kurt Ravn.

Kurt Ravn kan opleves i 5. sæson af 'Sommerdahl' fra 5. maj på TV2 Charlie og TV2 Play.