Den danske thriller 'Mørkeland' åbner ny sæson af Biografklub Danmark

Med Anders W. Berthelsen tilbage i anerkendt rolle
Mørkeland
(© Anders Nicander / SF Studios)

Den første trailer til Mørkeland er netop landet (se traileren nederst), og i samme omgang blev den danske, politiske thriller også offentliggjort som åbningsfilm til næste sæson af Biografklub Danmark.

'Mørkeland' har fået biografpremiere den 22. august, der altså markerer startskuddet for Danmarks nationale biografklub, hvor de 240.000 medlemmer hver sæson kan se 10 udvalgte film i biografen til halv pris.

Anders W. Berthelsen vender tilbage i rollen som journalisten Ulrik Torp i 'Mørkeland', der følger op på biografhittet Kongekabale fra 2004.

'Mørkeland' følger Torp, der efter en fyringsrunde har været på kontanthjælp i længere tid, hvorfor han ender i virksomhedspraktik på sin tidligere arbejdsplads, Dagbladet.

Her beder Torps gamle kollega og nu chefredaktør Henrik Moll - spillet af Nicolas Bro - ham dække et mord på en ung fuldmægtig i Indenrigsministeriet.

Sammen med to unge praktikanter kommer Torp på sporet af en lille kreds af tidligere politikere og topembedsmænd, der ikke skyr nogen midler for at sikre sig, at magten bliver på de rette hænder.

Thrilleren er en filmatisering af Niels Krause-Kjærs anden roman 'Mørkeland', og ligesom den første film har den en spændende rolleliste, der udover Anders W. Berthelsen og Nicolas Bro byder på et gensyn med Charlotte Munck.

Biografklub Danmark fejrer i år deres 30-års jubilæum, der skydes i gang med 'Mørkeland'. Resten af programmet bliver offentliggjort den 11. juni.

Salget af medlemskaber til den nye sæson starter 1. august. 

'Mørkeland' har biografpremiere den 22. august 2024.