'Barbie' får årets største biografåbning i Danmark

I USA opnår filmen endnu en bemærkelsesværdig rekord
Barbie
(© Warner Bros.)

Filmen om Mattels ikoniske dukke, Barbie, har trukket overskrifter hen over weekenden, fordi den i USA satte flere rekorder og åbnede som den største film i år.

Også i Danmark strømmer folk til filmen med Margot Robbie i hovedrollen. Mere end 94.000 mennesker har i den forgangne weekend set Greta Gerwigs anmelderroste komedie herhjemme, hvilket giver filmen årets bedste åbningsweekend i biografen. 

Dermed overgår den film som Indiana Jones and the Dial of Destiny, Super Mario Bros. Filmen og Meter i sekundet, der alle har haft premiere i år. Det skriver Warner Bros. i en pressemeddelelse. 

 - Det er skønt at se, hvordan biograferne og også danskerne ikke mindst har taget 'Barbie' til sig, og gjort filmens åbning så fænomenal. En kæmpestor tak til publikum og alle vores partnere for den magi, som 'Barbie' har skabt i biografer over hele Danmark - og vi har flere film på vej, udtaler VP Theatrical Nordics for Warner Bros., Tore Fredrik Dreyer og Jessie Ross.

LÆS OGSÅ: Læs de første reaktioner på 'Barbie': "Giv Ryan Gosling en Oscar-nominering"

I USA åbnede filmen med 162 mio. dollars, hvilket er årets bedste filmpremiere. Greta Gerwig, der står bag kameraet, indskriver sig samtidig i historiebøgerne for at levere den bedste biografåbning for en kvindelig instruktør nogensinde. Det skriver bl.a. The Hollywood Reporter.

Dermed slår hun konkurrenterne fra superhelteverdenen, nemlig Patty Jenkins’ Wonder Woman (103,3 mio. dollars) og Captain Marvel, der åbnede med 153 mio. dollars og var instrueret af parret Anna Boden og Ryan Fleck.

På verdensplan har 'Barbie' indtil videre indtjent 356 mio. dollars.

Filmens handling er henlagt til Barbie Land. Her er man på alle måder perfekt, og man er i et perfekt sted. Medmindre man går rundt med en eksistentiel krise. Eller er en Ken.

Det ikoniske dukke-par Barbie og Ken spilles af Margot Robbie og Ryan Gosling.

Barbie er aktuel i biografen. Find dine billetter her.

Anbefalet til dig