28-årige Casper er Nattevagtens nye stjernepsykopat: "Han er så uforudsigelig"

Efterfølgeren til den danske gyser-klassiker har premiere på torsdag
Nordisk Film / Nattevagten - dæmoner går i arv
(© Nordisk Film / Nattevagten - dæmoner går i arv)

Casper Kjær Jensen er 28 år og snart færdiguddannet fra teaterskolen. Han har tidligere spillet med i filmene Skyggen i mit øje og Månebrand samt tv-serien ’Kamikaze’.

Nu kan han snart opleves i Nattevagten – dæmoner går i arv som karakteren Bent, en patient på Psykiatrisk Center Sct. Hans. I forbindelse med filmen har vi haft besøg af ham til en snak om at spille så vild en rolle i samarbejde med så erfarne skuespillere. Du kan se interviewet i bunden af artiklen.

Filmen har mange af de helt store danske stjerner på rollelisten. Ulf Pilgaard, Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia vender tilbage i deres ikoniske roller fra den originale ’Nattevagten’ fra 1994. Derudover er der et kuld af nye, unge skuespillere, som udover Casper Kjær Jensen bl.a. tæller Alex Høgh Andersen, Fanny Bornedal og Nina Rask.

Casper fortæller, hvordan det faktisk var meningen, at han skulle have spillet en helt anden rolle:

- I forhold til casting var det en lidt spøjs omgang, fordi jeg faktisk blev kontaktet af Karin Jagt som caster med henblik på en anden karakter end Bent som en af vennerne til Fanny.

Da han fik manuskriptet tilsendt, var det dog rollen som Bent, der fangede hans opmærksomhed. Han luftede forsigtigt ideen for instruktør Ole Bornedal, som i første omgang udelukkede det fuldstændig:

- Der var stille i 20 sekunder, og det var frygteligt, det føltes som en evighed, indtil Ole sagde: ”Jamen, det kan du ikke. Det kan du ikke, for det er en mand på i hvert fald 40, der skal spille denne her rolle”.

Casper Kjær Jensen fik dog til sidst lov til at lave et self-tape, som ledte til, at han kom til en reel casting, hvor han skulle lave en scene med medskuespiller Nina Rask. Efter den lange og nervepirrende proces blev instruktøren endelig overbevist om, at det var Casper, der skulle spille Bent. Det var dog ikke omkostningsfrit for den unge skuespiller, som måtte igennem en stor fysisk transformation til rollen:

- Jeg kan huske, da castingprocessen stod på, at Karin, som var caster, ringede mig op og sagde: ”Du skal bare være klar over, hvis det her skulle falde ud til din fordel, så er det et krav fra produktionens side, at du kronrager dig og fjerner dine øjenbryn.

- Jeg tror man glemmer lidt, hvor ekstremt meget personlighed der sidder i dit hår, i øjenbrynene, altså hvor meget mimik også der sidder, og hvor meget det er dig som menneske.

Udover den fysiske transformation lå der meget arbejde i at sætte sig ind i rollen mentalt. Bent ligger meget langt fra det, Casper ellers har spillet af karakterer i film, så han stod over for en stor udfordring. Han forklarer:

- Da jeg fik rollen, gik det pludselig op for mig: ’Gud, Casper, du skal spille en stjernepsykopat. Hvordan gør du det?’

Han fortæller, hvordan han i sommerferien i månederne op til, at optagelserne skulle starte, sad på cafeer rundt omkring i København og observerede fremmede mennesker. Hvis han opdagede nogen, som f.eks. gik på en sjov måde, kunne han finde på at gå bagved dem og filme dem, så han kunne arbejde med det senere hen.

Han forklarer yderligere, at der var en del frihed i at spille sådan en karakter:

- Jeg har også nogle scener, hvor jeg går frem mod et kamera og begynder at svinge mine arme, og det kunne jeg aldrig nogensinde finde på at gøre på film, fordi det er så stort, siger Casper og fortsætter:

- Men jeg tror lige præcis med Bent kan man tillade sig ret mange ting, fordi han er så uforudsigelig, at det kan godt være han pludselig begynder at stå og danse polka eller hvad fanden det kan være.

Casper Kjær Jensen gik på teaterskolen samtidig med optagelserne til filmen, hvilket han beskriver som en stor mundfuld:

- Det var i hvert fald en vild karakter at være inden i over to måneder, og jeg gik ind og ud fordi mine optagedage lå så spredt. Mens jeg stadig gik på skole, så var jeg Casper der gik i skole, så var jeg en dag i Århus og spille psykopat, og så tilbage og være Casper i skole.

’Nattevagten – Dæmoner går i arv’ får premiere torsdag den 14. december, og du kan købe dine billetter herunder.