10 spilfilmatiseringer på vej

Fra lejemordere til sure fugle
Billede
(© Ubisoft)

Need for Speed ræser ind i biografen i denne uge og er blot nyeste af en lang række filmatiseringer af computerspil. Snart vil endnu flere dukke op.

Vi guider til de planlagte spilfilmatiseringer og giver en status på, hvor langt fremme de er i processen, og hvem der er tilknyttet foran og bag kameraet.
 
Resident Evil 6 (2015)
Den femte Resident Evil-film fik ikke dansk biografpremiere, men i USA forstætter den mest succesfulde franchise baseret på computerspil. Det sjette kapitel var oprindeligt planlagt til amerikansk premiere i år, men er blevet rykket til 2015 pga. hovedrolleindehaveren Milla Jovovichs propfyldte kalender.

Resident Evil: Annihalation 


Assassin's Creed (2015)

Michael Fassbender er pt. det sikreste kort i filmatiseringen af det populære lejemorderspil, der blander fremtid og fortid. Manuskriptet udfærdiges af Scott Frank og Michael Lesslie, men der mangler stadig en instruktør, et filmhold og en hel skare af skuespillere.

Assassin's Creed


Ratchet and Clank (2015)

Rachet og hans robotven Clank bliver til animationsfilm med garanteret action og science fiction-humor. Filmen vil fortælle oprindelseshistorien om, hvordan de to titelkarakterer mødtes, og med instruktøren bag Turtles-filmen TMNT som tovholder, lover det godt for underholdningen. De fleste af stemmerne er desuden på plads, så filmen har direkte kurs mod biografsalene.

Ratchet & Clank


Warcraft (2016)

Det massivt populære online rollespil, der foregår i et fantasy-univers med orker, dværge, elvere og riddere, er på vej under Duncan Jones' kyndige instruktion. En række skuespillere er allerede bekræftet (deriblandt Paula Patton, Dominic Cooper, Ben Foster og Toby Kabbell), og man går helt sikkert efter at blive en arvtager til Peter Jacksons Tolkien-film.

World of WarCraft


Angry Birds (2016)

Krigen mellem rasende fugle og flæskefede grisebasser bliver overført fra håndholdt gaming til animationsfilm på det store lærred. Produceren John Cohen er tilknyttet, og han har erfaring med sjove familiefilm fra kioskbaskeren Grusomme mig 2.

Angry Birds


Sly Cooper (2016)

Firmaet bag 'Ratchet & Clank' arbejder også på en animeret filmatisering af deres smarte vaskebjørn, Sly Cooper. Lige nu ved vi ikke så meget om projektet, der dog har en tidlig og ret veloplagt trailer ude.

Sly Cooper


The Last of Us (??)

'
The Last of Us' er det seneste eksempel på et spil, hvis rettigheder er blevet indkøbt af et filmselskab. Taget zombie-spillets allerede filmiske historie og virkelighedstro grafik i betragtning synes det oplagt med en filmatisering, og medier spekulerer lige nu i, hvem der skal spille hovedrollerne som Joel og Ellie. Sam Raimi (Evil Dead) er tilknyttet projektet i en eller anden grad, og spilfirmaet Naughty Dogs kreative chef Neil Druckmann skal skrive manuskriptet.

The Last of Us


Agent 47 (??)

Danske IO Interactives 'Hitman' er en kæmpesucces som spil, men filmversionen oplevede ikke samme held. I hvert fald ønsker man ikke at fortsætte med Timothy Olyphant som Agent 47, og der bliver ikke tale om en ægte efterfølger, men derimod et reboot. Den nye, skaldede lejemorder med stregkoden i nakken spilles af Rupert Friend, mens Zachary Quinto (Spock i Star Trek-filmene) og Ciaran Hinds har biroller. Eftersigende er optagelserne til filmen i fuld gang.

Hitman


Splinter Cell (??)

Tom Hardy er super-sniger-soldat Sam Fisher i en kommende filmversion bygget over sneak-em-up-spillet 'Splinter Cell'. Manuskriptet udfærdiges af Eric Singer, som også skrev The International, og senest er Doug Liman blevet tilknyttet som instruktør.

Splinter Cell


Minecraft (??)

Warner Bros. har købt rettighederne til det storsælgende, sociale spil, og der spekuleres i, at filmselskabet ser et potentiale i Minecraft-universet lig succesen fra LEGO Filmen - Et klodset eventyr.

Minecraft

Dette var blot et udpluk af kommende film baseret på digitale spil, og der går næppe længe, før flere af slagsen bliver annonceret.

Men hvilke spil ville du helst se filmatiseret? 'Tetris'? 'Wordfeud'?

I første omgang kan man se med, når Need for Speed får premiere den 20. marts.