USA top 10: Affleck-film slår science fiction-filmatisering

De nyeste og mest populære film i USA
Det visuelle fejler ikke noget i 'Cloud Atlas'
(© UIP)

Efter to uger på 2. pladsen kravlede Ben Afflecks Argo op som duks i weekenden, der bød på tre nye premierefilm i top 10. Ingen af disse var dog den nye Bond-film, Skyfall, der først får amerikansk premiere den 9. november. I de 25 lande, filmen indtil videre er åbnet i, indspillede den imponerende 80,6 mio. dollars i weekenden, og den vil få premiere i mange flere territorier de to følgende uger.

Cloud Atlas
Med blot 9,6 mio. dollars i indtjening i weekenden skuffede science fiction-filmen 'Cloud Atlas'. Den næsten tre timer lange, ambitiøse filmatisering af David Mitchells roman, instrueret af Matrix-skaberne Lana og Andy Wachowski samt Tom Tykwer, var for stor en mundfuld for mainstream-publikummet, der ud fra markedsføringen havde svært ved at vurdere, hvad filmen overhovedet handlede om. 'Cloud Atlas' får dansk premiere den 17. januar.

Silent Hill: Revelation 3D
Den selvstændige efterfølger til Silent Hill fra 2006 indspillede blot 8 mio. dollars i sin åbningsweekend, hvilket rakte til en 5. plads. Det var en skuffende debut for gyseren, hvis forgænger indspillede 20,2 mio. dollars og tog 1. pladsen for seks år siden. 'Silent Hill: Revelation 3D' er ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Fun Size
Teenagekomedien 'Fun Size' handler om en pige, der mister sin lillebror til Halloween og bruger hele natten på at lede efter ham. Filmen skulle, ligesom de aktuelle gyserfilm, leve i kraft af Halloween-højtiden, men formåede kun at indtjene 4,1 mio. dollars. Det betød en 10. plads for filmen, der ikke er planlagt til dansk biografpremiere.

Top 10-filmene solgte sammenlagt 75,6 mio. dollars, hvilket var 16 % dårligere end samme weekend sidste år, hvor Puss in Boots debuterede som nr. 1 med 34,1 mio. dollars.

Top 10 USA: 26. - 28. oktober
1. Argo - total $60,8 mio.
2. Cloud Atlas - total $9,6 mio.
3. Hotel Transylvania - total $130,4 mio.
4. Paranormal Activity 4 - total $42,5 mio.
5. Taken 2 - total $117,1 mio.
6. Silent Hill: Revelation 3D - total $8 mio.
7. Here Comes the Boom - total $30,2 mio.
8. Alex Cross - total $19,4 mio.
9. Sinister - total $39,4 mio.
10. Fun Size - total $4,1 mio.