The Social Network

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
14.10.2010
Originaltitel: 
The Social Network
Genre: 
Spilletid: 
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
4.9
5
Din bedømmelse: Ingen (981 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

’The Social Network’ er et drama om succes, forræderi og Facebooks tilblivelse.

Mark Zuckerberg er Harvard-studerende og programmeringsgeni. En aften i efteråret 2003 sætter han sig ned foran sin computer og begynder ivrigt at arbejde på en ny idé.

Hvad der begynder som blogging og programmering på hans kollegieværelse, vil snart forme sig til et enormt globalt netværk og en revolution indenfor kommunikation.

Blot seks år og 500 millioner venner senere er Mark Zuckerberg den yngste milliardær nogensinde … Men for denne iværksætter bringer succesen både personlige og juridiske problemer med sig.

´Filmen har taget anmelderne med storm og er instrueret af David Fincher (’Benjamin Buttons forunderlige liv’, ’Fight Club’, ’Seven’, ’Zodiac’) og er med Jesse Eisenberg (’Zombieland’), Andrew Garfield (’Boy A’) og Justin Timberlake.

'The Social Network' modtog tre Oscars for Bedste musik, Bedste manuskript baseret på forlæg og for Bedste klipning. Den var nomineret til 8 Oscars.

Eksklusivt video-interview med Justin Timberlake
Eksklusivt video-interview med Jesse Eisenberg


Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "... for overfladisk fortalt. Til gengæld er den en solid, klassisk fortælling... Zuckerberg spilles med glimrende aggressiv indadvendthed af Jesse Eisenberg." (Ann Lind Andersen)

 • Børsen

  Børsen

  5

  "... en forrykt historie... et perfekt afrundet portræt... fascinerende film..." (Morten Dürr)

 • BT

  BT

  5

  "... fremragende... alene takket være et godt manuskript, en god historie og fantastisk skuespil ender filmen som ugens uundgåelige." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Det er et velfortalt og dynamisk drama om grådighed og bedrag i klassisk forstand... elementært spændende og ikke mindst vidunderlig tredimensionel... " (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  6

  "Fremragende, imponerende, genial... Manuskriptet er vittigt, sorgmuntert og intelligent. Instruktionen af David Fincher pletfri, og de mange fine præstationer en nydelse. Tilbage er der bare at sige: Se den igen og igen." (Frederikke Lett)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "... en forrygende fabel om vor tid bygget på et fundament af klassisk social skæbnefortælling... uden at opmærksomheden flakker så meget som et sekund." (Kim Skotte)

Simon picture
Simon 35 uger siden

Damn

6

Loved it. Mere er der ikke at sige udover at den havner i min top 35 og at gense den virkelig hjælper på oplevelsen. Glad for jeg så den igen.

Nikolaj picture
Nikolaj 2 år siden

Super portræt

4

Et rigtig flot og gennemført portræt af Mark Zuckerbergs gigantiske sociale medie! Handlingen holdes godt kørende igennem hele filmen og præstationen af Eisenberg er fremragende, men bliver måske en gang imellem lidt i overkanten

Asylum picture
Asylum 3 år siden

Poke face

4

Fin film, men ikke en man ser igen og igen.

Andreas picture
Andreas 4 år siden

Fremragende!

5

Fremragende film om hvordan Facebook blev til og fantastisk præstation af Jesse Eisenberg, som leverer en pragt præstation i rollen som Mark Zuckerberg! Spændende film der giver et godt indblik i fordelene og konsekvenserne ved at skabe Facebook, bl.a. dramaet der opstår mellem de ellers bedste venner Mark (Jesse) og Eduardo (Andrew Garfield)!

jon picture
jon 4 år siden

FACEBOOK

5

Rigtig god film. Alle spiller helt fantastisk, og manuskriptet sider lige i skabet. David Fincher har (utroligt nok) formået at lave en topklasse film om facebook.

Jeff picture
Jeff 5 år siden

Friend me

4

An interesting story and excellently acted all round. Even Timberlake shines – who knew…

Katja* picture
Katja* 5 år siden

Mr. Facebook

6

Nej, hvor blev jeg gladeligt overrasket over denne film! Var så heldig at se den i biografen! Jeg synes den leverede godt skuespil og gav en interessant indsigt i nørderne bag Facebook - deres indbyrdes drama og hvad hjemmesiden ellers medførte..

Bonusinfo - tvillingerne spilles af én og samme person; det er altså ret imponerende!

Magnus picture
Magnus 5 år siden

Fantastisk!

6

Glæder mig til han laver den med Steve Jobs. :)

Frk. Zamora picture
Frk. Zamora 5 år siden

En verden vi kender til

3

The Social Network er en film man har mulighed for at relatere til sig selv, hvis man vel at mærke har en facebook profil, hvilket de fleste har den dag i dag. Det er kun ganske få jeg kender, som ikke har.
Jeg tror dette er en film som før eller siden måtte komme og hvis ikke den var kommet var den nok blevet efterspurgt af mange, da jeg kender flere, som med stor interesse, gerne vil have kendskab til, hvordan det hele startede.

Jeg bruger selv facebook flere gange dagligt og det ved jeg, at mange andre også gør, selvom nok nogen ikke vil indrømme det. Derfor er The Social Network nok én af de få film, som påvirker publikum selv på en realistisk måde.

Selvom jeg synes, at The Social Network er en rigtig god film og at den har fået sindssygt gode anmeldelser og er strøget ind på IMDB's top 250, som pt. ligger nr. 112, så får den altså kun 3 ud af 6 stjerner hos mig. Det skyldes fordi den umiddelbart ikke er en film jeg vil købe, når den en gang udkommer og det er heller ikke den slags type film, der går hen og bliver min yndlingsfilm, så på det punkt er jeg ret kritisk.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film