Batman v Superman: Dawn of Justice

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående mørk, intens og actionfyldt stemning. Den indeholder et væld af voldsomme scener med kampe, skyderier, eksplosioner, biljagter, bygninger der styrter sammen og mennesker, som kommer til skade. Der forekommer også chok-effekter, hvor dæmoner og monstre angriber ud mod tilskuerne. Selv om mange voldsomme scener er fremstillet i slowmotion, er selve det blodige med mennesker der såres imidlertid ikke udpenslet. Samtidig overholder filmen alle superhelte- og actiongenrens konventioner - universet er urealistisk, superhelten er uovervindelig, de voldsomme konflikter forløses forholdsvis hurtigt, og det gode vinder til sidst. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
24.03.2016
Originaltitel: 
Batman v Superman: Dawn of Justice
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D, 2D, IMAX 3D, First Class 2D, Babybio 2D, Level 7 med intro - 2D, Seniorbio 2D
4
3.2
Din bedømmelse: Ingen (797 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Superheltefilmen 'Batman v Superman: Dawn of Justice' tager sin begyndelse, efter storbyen Metropolis blev lagt i ruiner af mægtige skabninger fra rummet. Godt nok sejrede den retfærdige Superman, men nu stilles der spørgsmålstegn ved hans guddommelige kræfter og den manglende regeringskontrol.

Ud af skyggen træder den selvtægtende beskytter af de svageste, Batman, der har sine egne motiver for at gå i kamp mod den overlegne Superman. Imens forsøger myndighederne at afklare, hvilken type helt, verden har mest brug for. Giganternes kamp kan begynde, men i kulissen lurer en ny trussel, der kan forsage selveste menneskehedens undergang.

'Batman v Superman' er dels en efterfølger til Man of Steel, der introducerede verden for en ny Superman i form af den britiske skuespiller Henry Cavill. Filmen byder også på en ny fortolkning af Batman, der i Ben Afflecks skikkelse er mere bister end nogensinde før. Endelig fungerer opgøret som opvarmning til den helt store superheltesammenkomst i Justice League, der også instrueres af Zack Snyder.

'Batman v Superman: Dawn of Justice' er baseret på DC Comics' tegneserier og henter bl.a. inspiration til sit plot fra Frank Millers banebrydende 'The Dark Knight Returns'. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det meste af tiden fungerer de først og fremmest som brikker i det større spil, der handler om at destruere, sprænge ting i luften og køre ting og mennesker i smadder Zack Snyder-style. Lad dét være en anbefaling eller en advarsel, alt efter præferencer." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "Lad os starte med den gode nyhed: ’Batman v Superman’ er en bedre film end den jammerlige forgænger ’Man of Steel’, der var en af nyere tids værste superheltefilm. Den dårlige nyhed: Det er stadig ujævn underholdning." (Peter Albrechtsen)

 • Filmland P1

  2

  "I den første halve time ligner ’Batman v Superman’ kompleks historiefortælling à la ’Watchmen’. Derefter drukner alt i bulder og bummelum." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "... Snyder viser med 'Batman v Superman', at han ikke formår at give sine karakterer nok psykologi til, at man for alvor gider at engagere sig i dem." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Superman v Batman’ er en ambitiøs superheltefilm i et episk format, der måske kun er set før i Zack Snyders egen ’Watchmen’ fra 2009 – og denne gang også lidt større, end han kan gabe over." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Batman v Superman' er en flot film, som kun bliver kedelig, når actionscenerne varer for længe." (Bo Green Jensen)

Rasmus picture
Rasmus 6 dage siden

Ultimate cut

4

Til jer som ikke ved det, er der to versioner af filmen. Biograf versionen, og den nyeste ultimate cut som udkommer på bluray
Forskellen er at ultimate cut indeholder en halv times mere film, hvilket vil sige filmen er 3 timer lang

Jeg gav biograf version 3 stjerner, men efter at havde set denne nye version må jeg sige at rykker sig til 4. Filmen er klippet langt bedre sammen her, og på en måde så alting faktisk giver mening. Mange forvirrende ting er forklaret, som jeg havde problemer med forstå i den anden.

Dog stadig ikke en perfekt film. Den har stadig problemer, blandt andet at den nu er 3 timer lang, hvilket er alt for lang tid.

Simon Phoenix picture
Simon Phoenix 2 uger siden

Bliver aldrig DC fan!

2

Filmen rejser alt for mange spørgsmål, kan godt være han er Super, men han er bare ikke for smart, få nu det kryptonit smidt ud i rummet hvor mennesket ikke kan nå det, det går jo galt for ham hver gang, pga det materiale, og Batman filmene bliver bare ringere og ringere, hvorfor måtte hans køretøj og flyver nu ikke ligne flagermus mere, og den åndsvage rock musik der kommer hver gang Wonder Woman tropper op, og alt skal gå i slow motion, det har skuespilleren da selv bedt om fordi hun synes hun er for sej, kvalmende! Kan blive ved, og det gider jeg ikke for bliver bare irriteret. Glad for vi har Marvel!!!

Jacob picture
Jacob 8 uger siden

Elskede Ben Affleck som Batman !

4

Filmen var rigtig fed, Ben Affleck var fantastisk som Batman, helt klart den bedste Batman nogensinde efter min mening. Det er en dyster fortælling Snyder har fået mixet sammen, jeg synes det dystre tema klingede rigtig godt til Batman, men måske mindre godt til Superman og Wonder Woman, men okey hvis filmen havde været i lyse toner som foreksempel i Marvel filmene, ville det nok ikke have passet så godt til Batman. Der var måske lidt for lange pauser i mellem action scenerne, men når der var action var det fedt. Men jeg må sige at jeg ikke synes at filmen fortjener alt den kritik den har fået, filmen var mindst lige så god som Captain America: Civil War, jeg tror bare folk har vendet sig for meget til at superhelte film skal være meget lyse i tonen.

Anders picture
Anders 8 uger siden

Kæmpe problemer med historiefortællingen

2

Jeg har egentlig ikke så meget positivt at sige om Batman v Superman, hvis det skulle være noget, så var det, at billederne var flotte. Desværre kunne det ikke opveje for nogle aktion-scener, der var tamme og intetsigende uden nogen former intensitet.

Det helt store problem i filmen var dog manuskriptet. Man havde formået at skabe en historie, der hakkede som en bil, der ikke kunne starte, og bare ikke kom nogen vejene. Der var den ene ligegyldige scene efter den anden, som medførte at tempoet i - den allerede svage historie - blev fortalt i et utroligt dårligt og søvndyssende tempo.

Derudover var motiverne i filmen også virkelige svage og forholdsvis utroværdige - man købte dem bare ikke.
Efter min mening var Lex fejlcastet - den portrættering de havde valgt virkede helt forkert. Ben Affleck gjorde det udmærket som Batman.

Wayne picture
Wayne 9 uger siden

Langt bedre end forventet.

5

Jeg var mellemfornøjet over Man of Steel - Supermans forhistorie og flashbacks fungerede fint. Men en del af historien er også Clark Kents kamp for at forblive anonym og drillerierne med Lois Lane.

Snyder er ikke den store historiefortæller, han er først og fremmest en fantastisk billedstormer - og han er en sand kunstner på det felt. Måske den bedste indenfor filmverdenen.

Vi havde selvfølgelig ikke behøvet at få batmans oprindelseshistorie, en gang til - men for stemningen og forløbet i filmen var det vigtigt.

For mig er Batman verdens bedste superhelt, og det lykkes at skabe en rigtig god udgave af ham af Affleck/Snyder i fællesskab.

Jeg synes faktisk det lykkes Snyder at ramme tegneserieuniverset, ret perfekt - ikke milevidt fra hans fantastiske præstation med Watchmen. Men dog for overfladisk til at komme helt derop overhovedet.

Man så Snyders begejstring for at Lex Luthor skulle præsentere Bruce Wayne for Clark Kent - det virkede bare underligt akavet. Jesse Eisenberg gjorde en god figur som Lex, akavet og genial på samme tid.

Billederne var enhver tegneserie freaks vådeste drøm, og de blev ikke hakket i stykker af en endeløs kamp som i Man of Steel. Snyder havde lært noget.

Samlet var jeg positivt overrasket. Historien halter stadig lidt - men fungerede. Og det visuelle er betagende. Samlet set bliver det til store 4 stjerner eller 5 små - jeg vælger at runde op til 5, fordi Snyder lærte af fejlene fra den første.

GiwizZeni picture
GiwizZeni   →   Wayne 9 uger siden

@Wayne

WHAT!!! Et stort spørgsmål står tilbage - ikke ang. din rating af filmen, smag og behag, og det er heller ikke fordi vi ligger langt fra hinanden, men - HAR DU FØRST SET DEN NU??? Kan det virkelig passe at den største tegneserie-superheltefilm ekspert først har set BvS nu???
Nej! Det nægter jeg at tro. Min forklaring er følgende: Du har ventet med at anmelde den til du havde set den 8 gange og virkelig kunne danne dig et billede af filmen som et hele. Er det ikke rigtigt?
Det glæder mig at det er billederne du roser, for historien... What a mess!

Wayne picture
Wayne   →   GiwizZeni 9 uger siden

@Giwizzeni

Du har helt ret, jeg har set den - igen.

Det krævede lige en ordentlig fordøjelse af historien, og det positive ved billedsiden at lande den det rigtige sted, for mig.

Som du kan se, hvis du kigger på min top 60 over superheltefilm - så ligger den lunt på en ikke alt for pralende 18 plads.

Civil War havde jeg meget nemmere ved at placere med det samme.

Jeg kunne have valgt at give 4, som jeg skrev. Men valgte at tippe den til 5, fordi Snyder havde forbedret sig en smule :-)

Den største tegneserie-superheltefilm ekspert? Det kan du da selv være :-)

Henriette69 picture
Henriette69 9 uger siden

Startede med et "nej tak"...

5

Men efter at ha' set forfilmen et par gange, tænkte jeg at jeg alligevel ikke havde lyst til at lade en DC Comics film gå min næse forbi, og min hang til Zack Snyder film blev det sidste argument for at se den.
Og synes ikke jeg blev skuffet. Et mørkt og dystert bud på en superhelte film fra Snyder.
Der var skruet godt op for kampscenerne, måske liiiidt for meget. Men alt i alt en fed superhelte film

Katrine picture
Katrine 9 uger siden

Ben Affleck er en fantastisk Batman!

5

Dejligt at se en anden side af Batman! Og den var til at følge med i, selvom man ikke har set alle Batman (og Superman) filmene :-)

Film fan picture
Film fan 12 uger siden

Levede op til de lave forventinger

3

Jeg glædede mig til at se filmen, da den er en del af et kæmpe skridt for DC Comics, men forventede ikke det store af Snyder.

Filmen er rodet fra starten af, og efterlader flere ubesvarede spørgsmål, samt følelsen af at der var en del ting der ikke nødvendigvis behøvede at være blevet inkluderet i filmen.

Det eneste der løftede filmen op for mig var Jesse Eisenbergs fantastiske version af Lex Luthor. Han lykkedes virkelig med at fremstille den psykotiske side af skurken.

Fint med action, men ikke i nærheden af ekseptionelt godt.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film