Vil chokere: Se den vilde trailer til ny rå, dansk ungdomsfilm

Manden bag tidens største ungdomsserier går til filmen
Kontra
(© Foto: Jesper Christensen / Scanbox)

En af tidens mest spændende serie-skabere rykker nu over på det store lærred. 

Jonas Risvig har været med til at tegne et moderne blik på ungdommen med serier som ‘Centrum’, ‘Salsa’, ‘Drenge’ og ’Zusa’, og nu er han klar til at gøre det på film også. 

Det sker i biograffilmen Kontra, som netop har fået sin første trailer. Se den nederst.

’Kontra’ følger Fanny, som starter i 3.g på et nyt gymnasium i København. Her står det hurtigt klart, at der hersker et hierarki af piger, som styrer stedet med hård hånd.

Fanny finder en ligesindet i Lilja, som ligeledes virker til at være ustødt. Sammen går de op imod den fjendtlige klikke, men det bliver ikke uden drama, konflikter og masser af fest, ser det ud til.

’Kontra’ ser ud til at give et råt og usødet indblik i livet på gymnasiet, hvor en brutal kultur hersker.

Jonas Risvig har – som i sine tidligere projekter – fundet nogle helt nye unge talenter til at stå i front. Nemlig de to debutanter Andrea Ølbye Hjejle og Anna Lehrmann, mens rollelisten også tæller velkendte navne fra Risvigs andre værker, bl.a. Safina Coster-Waldau og Ingrid Bjerg Raft.

Tidligere har instruktøren udtalt følgende om ’Kontra’:

- 'Kontra' bliver kulminationen på alle de serier jeg har skabt, samtidig med at det bliver et nyt kapitel for mig som instruktør. Den stikker kniven ind et sted, hvor forældre kommer til at blive chokeret, mens unge forhåbentligt endelig føler sig set.

Jonas Risvig har hentet inspiration til ’Kontra’ gennem workshops, research og samtaler med over 100 unge under filmens udvikling, der har været et par år undervejs. Han er gået målrettet efter autenticitet og troværdighed i både locations, situationer, relationer, adfærd og følelser blandt de unge, står der i pressemeddelsen til traileren.

'Kontra' får biografpremiere den 19. september 2024.