Viggo Mortensen tilslutter sig Leonardo DiCaprio og Joaquin Phoenix i ny film af mesterinstruktør

Vild rolleliste!
Billede
(© Falling / Perceval Pictures)

Viggo Mortensen har fundet sin næste film, det skriver Production Weekly.

Det forlyder nemlig, at den dansk-amerikanske skuespiller bliver en del af mesterinstruktøren Paul Thomas Andersons næste projekt, og dermed tilslutter Mortensen sig en i forvejen vild rolleliste, der allerede tæller Leonardo DiCaprio, Joaquin Phoenix, Regina Hall og Rachael Taylor.

Plottet til den unavngivne film er endnu ikke afsløret, men et rygte er gået på, at filmen er baseret på Thomas Pynchtons roman 'Vineland' fra 1990. Denne fortælling er sat i 1984, som er året, hvor den amerikanske præsident Ronald Reagan bliver genvalgt. Og via flashbacks fra 1960’erne sætter bogen det frie årti op imod Nixons og Reagans æra, hvor der blev slået hårdt ned på stoffer.

 

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen instruerer ny amerikansk western - spiller selv dansker

Anderson har tidligere filmatiseret netop Pychton, da han lavede Inherent Vice i 2014 baseret på forfatterens bogforlæg.

Et andet, mere syret rygte går på, at den vil følge Leonardo DiCaprio, der lærer en ung pige op i kampsport, da man i november sidste år ledte efter en skuespiller med netop de kvaliteter.

Paul Thomas Anderson har et imponerende CV, der tæller Oscar-titler som Boogie Nights, Magnolia, There Will Be Blood, Phantom Thread og senest Licorice Pizza.

Viggo Mortensen har heller ikke ligget på den lade side de sidste par år, hvor stjernen både har medvirket i flere film samt sprunget ud som instruktør med filmen Falling. Hans næste film som instruktør bliver western-historien 'The Dead Don't Hurt' med bl.a. Vicky Krieps, Lance Henriksen og Viggo Mortensen selv på rollelisten.

Paul Thomas Andersons stjernespækkede projekt forventes at starte optagelser til juli med en mulig premieredato i 2024.