Ulf Pilgaard giver en røffel til dansk film: Vores nabolande er bedre til dét her

Legenden er filmaktuel i 'Nattevagten 2'
'Pas på ryggen, professor!'
(© 'Pas på ryggen, professor!' / Panorama Film)

Ulf Pilgaard kunne i 2023 fejre sit 60-års jubilæum som skuespiller. 

Karrieren har budt på masser af triumfer på både de skrå brædder, på biograflærredet og i fjernsynet.

Men selvom Ulf i 2021 sagde farvel til Cirkusrevyen, har han ingen intentioner om at gå på pension.

Lige nu gentager han en af film-glansrollerne i skikkelse af kommissær Peter Wörmer fra Nattevagten, som han nu små 30 år senere spiller igen i den biografaktuelle Nattevagten - Dæmoner går i arv.

Vi har mødt den levende legende til en snak om hans karriere på film og tv. Lyt til vores podcast herunder (eller i din foretrukne podcast-app; søg blot på "kino.dk filmpodcast"):

Selvom at Ulf Pilgaard ingen planer har om at lægge skuespillet på hylden, så kniber det faktisk med gode tilbud fra dansk film, fortæller skuespilleren.

- Jeg var vild med at lave film. Det er jeg sgu stadigvæk, og derfor kan jeg jo godt komme med et lille suk over, at dansk film desværre ikke bruger sine gamle skuespillere. Det er vi et af de få lande i hele verden, der ikke gør. Det er jo ubegribeligt.

Den 83-årige stjerne har en mulig forklaring:

- Måske er det netop, fordi vi er et lille land, så derfor breder fordommene sig: "Nej, nej, folk kan ikke lide at se gamle mennesker, det minder dem for meget om døden". Det tror jeg bare er sivet så godt ind, så hvis man skal have en gammel på film, så sminker man hellere en 50-årig gammel. Sådan er det.

- Det er som om, man er død i folks bevidsthed. Det er ærgerligt, konkluderer Ulf Pilgaard.

Den danske skuespiller fremhæver, hvordan lande som England, Tyskland og Sverige bruger deres ældre stjerner, tænk blot på fx Helen Mirren, Patrick Stewart og Peter Haber. Ligesom at Robert De Niro og Al Pacino stadig får masser af hovedroller.

De senere år har vi set Ulf Pilgaard i mindre roller som bl.a. Rektor i Julemandens Datter-filmene, far i Esthers Orkester og tandlæge i Alle for fire

Ulf Pilgaard kan lige nu ses i 'Nattevagten - Dæmoner går i arv' i de danske biografer.