Trine Dyrholm skal spille Tove Ditlevsen

Ny serie på vej
Psykosia
(© Psykosia / Beo Starling)

Sidste år kunne man i de danske biografer opleve Paprika Steen som den berømte digter og forfatter Tove Ditlevsen i filmen Toves Værelse

Mens den film kun præsenterede omkring halvanden time af det danske kulturikons tilværelse, vil en ny serie tage et bredere perspektiv på hendes liv og karriere fra slutningen af 1930’erne til hendes død i 1976.

Det er nu blevet bekræftet af producer Piv Bernth via det amerikanske medie Variety, at bl.a. Trine Dyrholm vil følge i Paprika Steens fodspor og portrættere de sene år af Ditlevsens liv.

Serien med titlen 'Gift' vil bestå af fire afsnit, der hver tager afsæt i en periode af forfatterens liv. Dermed vil det også være fire forskellige skuespillere, der påtager sig rollen. Vi ved endnu ikke, hvem de tre andre bliver udover Dyrholm.

Serien blev oprindeligt udviklet i samarbejde med Nordisk Film, men det store filmselskab er ikke involveret længere. 

TV2 er i stedet blevet samarbejdspartner på projektet, som produceres af Apple Tree Productions.

Manuskriptet udvikles af Maren Louise Kaëhne, der tidligere har være forfatter bag film som Dronningen og Lang historie kort samt på dele af populære danske serier som 'Broen' og 'Borgen'.

Trine Dyrholm kan senere i år opleves i seriemorderfilmen Pigen med nålen, som fik verdenspremiere som del af hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Cannes – den velsagtens mest prestigefyldte af sin slags i verden. Læs vores interview med Dyrholm og andre fra holdet bag filmen her.

'Gift' går ifølge Variety i produktion til næste år. Vi ved endnu ikke, hvornår vi kan forvente at den bliver udgivet.