Trine Dyrholm har fundet sin næste store rolle i kritikerrost instruktørs nye spændingsfilm

Optagelserne er netop afsluttet
Heikki Leis, Nordisk Film Production
(© Heikki Leis, Nordisk Film Production)

Sidst man kunne opleve Trine Dyrholm i en film var med det historiske drama Margrete den første, hvor hun indtog den royale titelrolle. Nu har dronningen af dansk film fundet sin næste store filmrolle.

Det bliver i den danske spændingsfilm Birthday Girl, der pt. er filmens arbejdstitel. Dramaet instrueres af ingen ringere end Michael Noer, der også har været med til at skrive filmen.

Den danske instruktør har kritikeroste titler som bl.a. Før Frosten, Nøgle Hus Spejl og Nordvest på sit CV.

Optagelserne til 'Birthday Girl' er netop afsluttet, hvor man på rollelisten udover Trine Dyrholm bl.a. også finder stjerneskuddet Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der sidste år brød igennem med det prisvindende drama Du som er i himlen.

LÆS OGSÅ: Top 10 - Trine Dyrholms bedste roller 

'Birthday Girl' udspiller sig på en krydstogtsskib, der er på vej mod Caribien. Ombord finder man moren Nanna, der har inviteret sin datter Cille med for at fejre hendes 18-års fødselsdag.

Den ellers muntre ferietur forvandler sig dog snart til et rent mareridt, da Cille en nat forsvinder, men heldigvis dukker op igen dagen efter.

Lykken for Nanna og Cille er dog langt fra gjort, da det viser sig, at datteren er blevet voldtaget. Selv husker Cille intet, men hendes mor kræver nu, at voldtægten anmeldes og at sagen undersøges.

Snart må Nanna dog tage sagen i egen hånd, hvis retfærdigheden skal ske fyldest.

LÆS OGSÅ: 'Dronningen' bliver genindspillet: Se hvem der skal overtage fra Trine Dyrholm

Michael Noer fortæller selv om filmen:

- For mange lyder et krydstogt på havet som en drøm. Der er masser af tilbud til at lokke rejsende til med dage tilbragt med afslapning på dækket og nætter med liveunderholdning, cocktails og kasinoer. Noer fortsætter:

- Det lyder som den perfekte ferie, men det er også det perfekte sted at begå forbrydelser - og slippe af sted med dem. Det er netop dette paradoks, som er centralt for handlingen i 'Birthday Girl'.

'Birthday Girl' afventer premieredato men forventes at lande i biografen i foråret 2023.