Trine Dyrholm er danmarkshistoriens største seriemorder i ny gyserfilm

Urovækkende historiske begivenheder ligger bag nyt dansk projekt
Psykosia
(© Psykosia / Beo Starling)

På et pressemøde under filmfestivalen i Cannes afholdt af den svenske filmfond, Film i Väst, blev et nyt dansk-svensk projekt afsløret.

Instruktøren er svenske Magnus von Horn, mens skuespillerne er danske - og så ligger der en dansk begivenhed til grund for historien.

The Little Seamstress, som er den internationale titel på filmen, bygger på den sande historie om Dagmar Overby, der i 1918 foretog såkaldte "arrangerede adoptioner" af uønskede babyer.

Historien fokuserer dog på Karoline (Victoria Carmen Sonne), en fattig ung kvinde, der arbejder på en fabrik og tilsyneladende har mistet sin mand i Første Verdenskrig.

Karoline bliver gravid med fabriksejerens søn, hvilket i samtiden langt fra er acceptabelt. Værre bliver det, da Karolines mand til hendes store overraskelse vender tilbage i live. Resultatet bliver en forfejlet abort i de kommunale bade.

Men så møder hun Dagmar Overby (Trine Dyrholm).

Dagmar tilbyder hende en arrangeret adoption af hendes baby, men da hun ikke kan betale, indvilliger hun i at arbejde for Dagmar i hendes butik. Snart viser det sig, at Dagmars løsning på uønskede børn hele tiden har været at slå dem ihjel.

 

LÆS OGSÅ: Efter 'Retfærdighedens ryttere': Dansk instruktør afslører historien i sin nye film

Instruktøren Magnus von Horn var på plads ved pressemødet i Cannes, hvor han uddybede tankerne bag filmen:

- Noget af det spændende ved Dagmar som person er den dualitet, der er i hendes rolle. På den ene side er hun en sær slags samfundstjener, der tager sig af noget, som ingen andre vil. På den anden side er hun en djævel, der myrder spædbørn.

Magnus von Horn fortalte også, at han kommer til at tilgå den dystre, autentiske historie som en blanding af gyser og eventyrfortælling, hvilket blot får projektet til at lyde ekstra interessant.

Den virkelige Dagmar Overby beskrives af DR som Danmarkshistoriens største seriemorder - og i virkeligheden blev hun dømt for at have myrdet otte spædbørn.

Trine Dyrholm og Victoria Carmen Sonne spillede også sammen i filmen Psykosia, der fandt sted på et psykiatrisk hospital.

Filmens indspilninger går i gang til oktober, mens der forventes en premieredato omkring maj 2024.