Tre danskere er med ombord på stjernespækket Frankenstein-film: "Et mesterværk"

Dan Laustsen om mesterinstruktørs kommende film
Guillermo del Toro
(© The Shape of Water / Kerry Hayes / Walt Disney Pictures)

Den danske filmfotograf Dan Laustsen har arbejdet sammen med mesterinstruktøren Guillermo del Toro af flere omgange, hvilket bl.a. har ført til to Oscar-nomineringer for danskeren på The Shape of Water og Nightmare Alley.

Duoen samarbejder for femte gange på den stjernespækkede 'Frankenstein', hvor to andre danskere også vil fremgå af rulleteksterne - nemlig skuespillerne Lars Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas.

Da vi mødte Laustsen tidligere i år for at snakke om sit arbejde på storfilmen Farven lilla, nåede vi også ind på hans kommende projekt med del Toro. Og da vi spurgte om, hvad publikum kan se frem til, var svaret kort og præcist:

- Et mesterværk.

Der virker dermed til at være meget at glæde sig til, når monstrenes mester giver sig i kast med et af de mest ikoniske af slagsen, nemlig Frankensteins.

Da Frankensteins monster er et af Del Toros yndlings fiktive monstre sammen med Godzilla, Xenomorphen fra Alien og det titulære væsen i John Carpenters The Thing, kommer det ikke som nogen overraskelse, at instruktøren endelig vil give sit eget twist på den ikoniske gotiske roman, som han betragter som "den vigtigste bog i [hans] liv." 

Med skuespillere som Oscar Isaac, Mia Goth og Jacob Elordi er der samtidig lagt i kakkelovnen til et yderst spændende projekt både foran og bag kameraet.

Umiddelbart virker Laustsen til at glæde sig lige så meget til filmen, som vi gør. Han sagde følgende, da vi spurgte nærmere ind til 'Frankenstein':

- Altså det bliver jo helt fantastisk. Altså Guillermo - jeg mener vitterligt, han er virkelig en af de bedste filminstruktører i verden.

- Det er jo så skønt, fordi alle folk vil det bare så stærkt. Altså det er så fedt, fordi entusiasmen er så kolossalt stor. Det kommer selvfølgelig fra Guillermo, han tænker jo så meget ud af boksen, og han er efter min mening genial. Det er jo skønt at være sammen med folk, der er meget, meget, meget klogere end en selv.

- Jeg tror med 'Frankenstein', at det kan blive helt utroligt.

Filmen er lige nu i produktion, hvilket instruktøren markerede med et billede af netop "to af hans yndlingsdanskere" - Dan Laustsen og Nikolaj Lie Kaas. Og ifølge Laustsen stopper de ikke med at optage før engang til oktober, hvilket viser hvor stor en produktion, det er. Dette pointerer Laustsen også overfor os:

- Det er virkelig lang tid, men filmene bliver tilsyneladende - altså dem jeg er involveret i for tiden - de bliver større og større og længere og længere. Det er meget lang tid, så jeg har ikke nogen planer om andet end at holde fri og komme til Danmark og nyde livet efter den her. Men altså jeg elsker det her. Jeg synes jo, det er et helt vildt fedt projekt. 

Guillermo del Toros 'Frankenstein' bliver produceret af Netflix, og vi ved fortsat ikke, om den får dansk biografpremiere.