Tarantino skuffer ikke: Vil ændre filmhistorien i sin sidst film

Afsløringen kommer fra kendt instruktør
Billede
(© Once Upon a Time in... Hollywood / Sony)

Filmskaber Paul Schrader er kendt for at stå bag værker som Taxi Driver og First Reformed, men de senere år har han fået en del opmærksomhed for sine ret direkte og til tider kontroversielle holdninger, som han gladeligt deler ud af på Facebook.

Nu er Schrader så i fokus igen. Men denne gang fordi at han i et interview har talt over sig - og formentlig afsløret en detalje om Quentin Tarantinos næste film, den ventede 'The Movie Critic'. Og det lyder som en drøm for os filmnørder!

Ifølge Schrader påtænker Tarantino nemlig at rekonstruere/genskabe populære 70'er-film i sin egen film. 

Vi har set, hvordan den populære instruktør har ændret den virkelige histories gang i både Inglourious Basterds og senest i Once Upon a time in Hollywood.

Nu lyder det så til, at han måske vil fifle lidt med, hvordan nogle af disse film fra 70'erne egentlig kunne have set ud. Paul Schrader fortæller til det franske medie Le Monde (via The Playlist):

- Quentin vil indsætte dele af film fra 1970'erne. Og han vil lave sin egen version af de film fra den æra. Han har spurgt om min tilladelse til at skyde slutningen af 'Rolling Thunder' af John Flynn, som jeg havde skrevet det i det originale manuskript - før det blev totalt omskrevet og udvandet.

Det lyder altså som en slags "hvad nu hvis"-utopi af filmhistorien, hvor Tarantino vil skabe slutningen, vi aldrig fik.

Pulp Fiction-instruktøren har ikke selv bekræftet dette. Men 'The Movie Critic' er sat til at udspille sig i netop 1977, hvor også 'Rolling Thunder' fik premiere. Netop dén film er før blevet fremhævet af Tarantino som en af hans personlige favoritter - han opkaldte sågar sit hedengangne distributionsselskab efter det, Rolling Thunder Pictures.

'The Movie Critic' er efter sigende Tarantinos sidste film, og det virker altså til, at det meget vel kunne blive et kærlighedsbrev til 1970'ernes filmscene, som kun han kan lave det.

Informationerne om projektet er stadig begrænsede, men vi ved, at det vil omhandle en mandlig filmanmelder i 1977 - formentlig fra et lidt mere lurvet magasin.

Ingen skuespillere er blevet castet endnu, og filmen forventes først at starte optagelser senere i år.