Succesinstruktøren bag 'Dronningen' skal lave dansk efterkrigsfilm

May el-Toukhys næste projekt er afsløret
Dronningen
(© Rolf Konow / Nordisk Film)

I 2019 blev Dronningen med Trine Dyrholm i hovedrollen en bragende succes i de danske biografer, hvor den solgte over 323.000 billetter og fik adskillige priser flere steder i verden.

Instruktøren bag, May el-Toukhy, har nu fundet sit næste projekt, der bliver hendes første spillefilm efter 'Dronningen'.

Der bliver en dansk film, der foregår i perioden efter Anden Verdenskrig. Arbejdstitlen er lige nu Woman, Unknown. Det skriver Screen Daily.

Filmen omhandler om Marie, en tidligere husholderske, der forbereder et overdådigt middagsselskab for at fejre hendes forlovelse med husets patriark, da sandheden om hendes hemmelige fortid begynder at dukke op.

- Med 'Woman, Unkown' vil jeg udforske ideen om den kvindelige krop som et offentligt domæne, et offentligt anliggende for samfundet at fælde dom over uanset tid og sted. Jeg er optaget af, hvad det gør ved en person at bære byrden af en skjult hemmelighed for længe, stigmatiseringen, skammen - internaliseret og kollektiv, udtaler May el-Toukhy til Screen.

el-Toukhy skriver manuskriptet sammen med sin medforfatter Maren Louise Kaehne, som hun også skrev 'Dronningen' med. Optagelserne forventes at begynde i første halvdel af 2025.

May el-Toukhy har ikke siddet stille, siden hun bragede igennem med 'Dronningen'. Hun har nemlig instrueret afsnit af tv-serierne 'Ulven kommer' og 'The Crown'. Der kom også et fransk remake af 'Dronningen', som el-Toukhy dog ikke var involveret direkte i.

'Woman, Unknown' har endnu ingen premieredato.

LÆS OGSÅ: Trine Dyrholm om vild modtagelse af dansk seriemorderfilm: "Jeg står med tårer i øjnene"