Stjerneregn over ny drømmefilm for foodies: "Alle tiders kulinariske kærlighedsfilm"

De danske anmeldere bedømmer 'Pot-au-feu: Vejen til hjertet'
Pot-au-feu: Vejen til hjertet
(© Pot-au-feu: Vejen til hjertet / UIP)

Mange husker den franske skuespiller Juliette Binoche fra hendes rolle i filmen Chocolat fra 2000. Nu er Binoche tilbage i forklædet i endnu en film om skønheden og nuancerne ved at stå i et køkken - som netop har fået dansk biografpremiere.

Binoche laver dog ikke chokolade denne gang; i stedet er den nye franske film Pot-au-feu: Vejen til hjertet om magien ved det salte køkken. Og magisk er det i hvert fald, hvis man skal tro de danske anmeldere.

Der er næsten 5 stjerner over hele linjen, og herunder kan man se nogle eksempler på de begejstrede ytringer om den franske film.

Filmmagasinet Ekko, Lee Marshall, 5 stjerner

"Frankrigs Oscar-kandidat og alle tiders kulinariske kærlighedsfilm beviser, at glæde og lidenskab kan røre publikum lige så dybt som konfliktfyldt drama."

Kristeligt Dagblad, Per Juul Carlse, 5 stjerner

"Det er en forunderlig og overdådig film, helt renset for konflikter, kun optaget af at sanse, fornemme og formidle mennesker, der er fuldt optaget af at være til stede i tilværelsens glæder." 

Information, Christian Monggaard, 5 stjerner

”Tran Anh Hungs ’Pot-au-feu’ er en berusende smuk kærlighedserklæring til mad og madlavning.”

Soundvenue, Sofie Lykke Stenstrop, 5 stjerner

"'Pot-au-feu' er henrivende i alle henseender. En visuelt overdådig og sansemættet kærlighedserklæring til noget af det, vi elsker allermest ved franskmændene: deres skamløse hedonisme og deres cuisine."

En enkelt anmeldelse skiller sig dog ud, da Joakim Grundahl fra Politiken gav filmen mindre rosende ord med på vejen:

Politiken, Joakim Grundahl, 1 hjerte

"Efter næsten to en halv time er man proppet som en tvangsfodret gås, og ligesom de uddaterede metoder til at producere foie gras burde denne slags film være forbudt."

'Pot-au-feu: Vejen til hjertet' finder sted i Frankrig i 1885, hvor vi følger gourmetkokken Eugenie (Juliette Binoche), der har arbejdet de seneste tyve år for restaurantejeren Dodin (Benoit Magimel). Deres fælles kærlighed til gastronomi er med tiden vokset til en kærlighed til hinanden. 

Gennem den dobbelte kærlighed når madlavningen hidtil usete højder, og de opfinder retter, som anerkendes af verdens mest berømte kokke.

'Pot-au-feu: Vejen til hjertet' er aktuel i biografen nu.