Stjerne vil have Ghostbusters til Europa: "Der er spøgelser i alle kulturer"

Interview med holdet på 'Ghostbusters: Frozen Empire'
'Ghostbusters: Frozen Empire'
(© Foto: Jaap Buitendijk / SF Studios)

- Da vi alle mødtes igen på optagelserne i vores uniformer, fik jeg nærmest tårer i øjnene, fortæller den originale Ghostbuster, Ernie Hudson, som har været en del af spøgelsesjæger-filmene siden det første kapitel fra 1984

Ernie Hudson er nu tilbage i sin Ghostbusters-uniform som Winston Zeddemore, da hele New York fryser til is midt om sommeren, og proton-blasterne endnu engang må findes frem. 

Det sker i den biografaktuelle Ghostbusters: Frozen Empire, hvor vi som eneste medie i Danmark har talt med holdet bag på Zoom.

Tre af de originale medlemmer er tilbage, men i den nye film har den næste generation også taget over. Herunder Finn Wolfhard, også kendt fra serien ’Stranger Things’, og McKenna Grace, kendt fra bl.a. ’Annabelle Comes Home', der bliver en del af det officiel Ghostbusters-teamet. 

Se første del af vores interview nederst.

Ghostbusters: Frozen Empire
(© Sony Pictures)

- Jeg havde ikke set dem alle sammen i over 20 år, så da vi mødtes på settet i vores dragter, var jeg næsten ved at græde. Det var et emotionelt øjeblik for mig, fortæller Ernie Hudson om at samles med de originale skuespillere igen.

- På den her nye film var jeg så imponeret over de nye skuespillere og at se dem iført deres uniformer. Og nu Annie Potts i hendes uniform. Det føltes som om, vi havde udviklet os til dette fantastiske sted. 

- Jeg har så meget respekt for talentet hos disse skuespillere, jeg arbejder med, og alt hvad de bringer til ’Ghostbusters’. Det gjorde det virkelig specielt, tilføjer Ernie Hudson.

Det er dog ikke kun den erfarne Ghostbuster, som er fuld af beundring over sine nye kollegaer.

- Bare at se dem spille og interagere og snakke om at indspille den første film er nok råd i sig selv, udtaler McKenna Grace, da vi spørger indtil om de originale Ghostbusters-medlemmer kom med nogle gode råd. 

- Der er noget virkelig ikonisk over Ghostbusters og specielt de originale tre, tilføjer Finn Wolfhard med henvisning til førnævnte Ernie Hudson, Dan Akroyd og Bill Murray, som alle var med i den første film.

'Ghostbusters: Frozen Empire' lander 40 år efter premieren på den første film. I videoen herunder kan du bl.a. også høre Ernie Hudson fortælle om, hvordan det var forskelligt at arbejde på 'Ghostbusters' fra 1984 versus den nye film fra 2024, herunder den afdøde instruktør Ivan Reitmans store rolle.

Den erfarne Ghostbusters-stjerne ser også fremad og deler sin personlige ambitition for spøgelsesfranchisen:

- Der er spøgelser i alle kulturer rundt om i verden. Jeg kunne godt tænke mig at se franchisen rejse sig ud til andre steder. New York har været centrummet, men jeg kunne godt tænke mig at se... måske europæiske slotte, i Afrika eller Sydamerika. 

- Det er en stor verden. Og jeg tror, at Ghostbusters-universet kan inkludere det hele.

'Ghostbusters: Frozen Empire' kan ses i biografen nu.