Steven Spielbergs mest personlige film til dato: Se den første trailer til 'The Fabelmans'

Årene der formede mesterinstruktøren
Billede
(© Nordisk Film)

Steven Spielberg kræver næppe den store introduktion. Manden, der har lavet mindst én af dine favoritfilm, er en af de mest ikoniske navne i filmhistorien. Indiana Jones, Jurassic Park, Jaws og E.T. - bare for at nævne en lille håndfuld.

Men historien om filmskaberens egen barndom er mindre kendt. Nu tager han sagen i egen hånd og fortæller om en ung drengs opvækst i efterkrigstidens USA baseret på egne oplevelser. Du finder den første trailer til filmen øverst i artiklen.

Filmen hedder The Fabelmans og afslører en knusende familiehemmelighed samt udforsker filmkunstens kraft til at hjælpe os til at finde sandheden i os selv og hinanden.

 

LÆS OGSÅ: Her er programmet til Biografklub Danmarks program 2022-2023

Spielberg går med den semibiografiske fortælling i kollegaen Kenneth Branaghs fodspor, som tidligere på året vandt en Oscar for opvæksthistorien Belfast - ligesom også Paolo Sorrentino gik selvbiografisk til værks med The Hand of God, der blev Oscar-nomineret.

Spørgsmålet er, om Spielberg scorer sin fjerde Oscar-statuette for 'The Fabelmans'? Den er i hvert fald allerede blandt de udenlandske anmelderes favoritter til hovedprisen ved næste års uddeling.

Michelle Williams, Paul Dano, Seth RogenJeannie Berlin og Gabriel LaBelle er bl.a. at finde på rollelisten. Filmen er desuden en del af Biografklub Danmarks program for 2022-23.

The Fabelmans har biografpremiere den 23. marts 2023.

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)