Stephen King kalder dansker for "den mest talentfulde og fantastiske instruktør i verden"

Den ikoniske forfatter fylder 75 år
Billede
(© It Del 2 / Warner Bros.)

Stephen King er glad for Danmark. I 2013 udråbte han Borgen til årets serie. I 2017 sagde han god for, at danske Nikolaj Arcel instruerede en filmversion af hans populære bogserie om The Dark Tower - og selv efter en hård modtagelse, forsvarede han filmatiseringen.

Men King elsker især én dansker, nemlig filmskaberen Lars von Trier.

Her i anledning af forfatterens 75-års fødselsdag den 21. september har vi gravet et gammelt interview fra 2016 frem, hvor King i rosende vendinger omtaler den danske instruktør.

 

LÆS OGSÅ: Stephen Kings 58 (!) favorit gys

I interviewet bliver gysets mester spurgt ind til, hvem han ville overlade en af sine filmatiseringer til og svarer uden at tøve:

- Jeg skal fortælle dig, hvem jeg gerne ville arbejde med på et tidspunkt, eller ikke arbejde med, men som jeg ikke ville tænke to gange over, hvis han ville lave én af mine ting om til en film. Kender du filmen Melancholia? Spørger King og fortsætter:

- Lars von Trier. Og faktisk så lavede jeg en amerikansk miniserie baseret på hans serie 'Riget'. Jeg syens, at han er den mest talentfulde og fantastiske instruktør i verden, og jeg ville elske at se, hvad han gjorde med det. Og jeg ville stå på sidelinjen og sige: "Giv den gas og nyd det."

Serien, som Stephen King omtaler, er 'Kingdom Hospital' fra 2004, der netop er en amerikansk udgave af Lars von Triers populære Riget fra 90'erne, som snart får en tredje sæson med titlen Riget: Exodus.

Tillykke med de 75 år til Stephen King!