Sprut, sex og samtykke: Teenageres våde sommerferie tager en mørk drejning i ny film

Vigtig film får fornem pris
Billede
(© Mubi)

Hvis ikke titlen How to Have Sex er nok til at skabe opmærksomhed, har Molly Manning Walker debutfilm fået det nu. På filmfestivalen i Cannes har den nemlig fået prisen Un Certain Regard, der fokuserer på kunstnerisk udfordrende film – og dermed vandt den over 19 konkurrerende titler, flere af dem også i hovedkonkurrencen om Guldpalmen.

Filmen handler om tre britiske teenagepiger, der netop er kommet ud af high school og skal fejre de overståede eksamener sammen på den græske ø Malia. Planen er klar: Den står på fester, druk, sjov og ballade.

 

LÆS OGSÅ: Årets klammeste scene? Ny film med dansk stjerne chokerer anmelderne

Det, der fylder mest for hovedpersonen Tara (Mia McKenna Bruce), er dog, at hun skal have taget sin mødom på ferien. Og veninderne Skye (Lara Peake) og Em (Enva Lewis) er ikke sene til at minde hende om det, da der flytter nogle unge mænd ind i ferielejligheden ved siden af.

'How to Have Sex' tager herefter en mørkere drejning, men det fine ved filmen er, at den behandler temaet samtykke både nuanceret og komplekst.

- Der er tydeligvis et hul i uddannelsen omkring emnet samtykke. Jeg håber, at filmen vil starte en større samtale om emnet samtykke; det ville være fantastisk at omformulere samtalen om, hvordan man får positive, seksuelle oplevelser.

 

LÆS OGSÅ: Se billedet: Jude Law er ugenkendelig som gal konge i ny historisk film

Ligesom den danske film Smuk har folkene bag brugt undersøgelser med unge til sparring, så den fik et realistisk, ungdommeligt præg. Det betød for instruktøren Molly Manning Walker, at der blev holdt workshops for britiske piger i alderen 16 til 18 år og drenge i alderen 19 til 21, hvilket svarer til aldersgrupperne i filmen.

- Vi vidste, at filmen var vigtig, og at vi skulle gøre den relevant i dag. Workshopperne var hjerteskærende, men også et selvtillids-boot, udtaler hun til Screen Daily.

'How to Have Sex' afventer dansk premieredato.