Sommerens 17 største film

Vores bud på sæsonens bedst sælgende film
Billede
(© Spider-Man: Homecoming/UIP)

Varmen har tyvstartet årstiden, men ret beset begynder sommeren først den 1. juni, hvor sommerudvalget kickstartes i biografen. 

Her er vores bud på de 17 premierefilm i juni, juli og august, som vi tror sælger flest billetter i 2017.

Klik på titlen for at læse mere.

Walt Disney Pictures
Biler 3
Lynet McQueens to første film solgte henholdsvis 270.000 og 300.000 billetter, og interessen for Biler-relateret merchandise er ikke faldet siden. Denne gang har Pixar tilmed bedt Bumle om at træde i baggrunden for at undgå det useriøse resultat, som man så i spionfilmen 'Biler 2'.

UIP 
Grusomme mig 3
Gru og hans Minions har med to Grusomme mig-film og et spinoff solgt tæt på 900.000 billetter i de danske biografer, så mon ikke eks-superskurkens tredje eventyr bliver et tilløbsstykke for børnefamilier og barnlige sjæle landet over?

Nordisk Film
Aldrig mere i morgen
Erik Clausens nyeste værk tackler et altid nærværende emne, nemlig døden. Den 75-årige filmskabers forrige film, Mennesker bliver spist, solgte 235.000 billetter, mens Ledsaget udgang fra 2007 hev 300.000 danskere ind i mørket, så forventningerne til den folkekære filmskaber er store.

Warner Bros.
Dunkirk
Christopher Nolan tiltrækker en bred skare i de danske biografer (Inception solgte fx over 500.000 billetter). Instruktørens kommende krigsfilm handler om en historisk evakuering under Anden Verdenskrig, og har derfor hverken Batman eller hjernevridende science fiction i sigte. Til gengæld byder filmen med sikkerhed på episke slag og en tårnhøj production value.

Sony Pictures
Spider-Man: Homecoming
Edderkoppen er tilbage og yngre end nogensinde. 20-årige Tom Holland, der overtager Sonys superhelt, er relativt ukendt, men universets nye samspil med Marvel-gutterne og karakterens stærke brand bør sikre ’Homecoming’ en lukrativ sommer i biografen.

Warner Bros.
Wonder Woman
Rygterne siger, at DC’s nye superhelte-univers endelig har fået en film, der kan matche Marvels. Amazonekrigeren lander i biografen efter en massiv kampagne og en vellykket gæsteoptræden i Batman v Superman, så mon ikke hun lever op til the all boys club?

20th Century Fox
Abernes planet: Opgøret
Afslutningen på den skelsættende trilogi bør være et must for de 200.000 danskere, der så de forrige film. Opgøret er samtidig instrueret af Matt Reeves, der med Revolutionen beviste, at fortællingen om de intelligente primater går langt dybere end blot menneske versus abe-action.

UIP
Bjarne Reuters Kidnapning
Enhver, der har gået i folkeskole, er stødt på Bjarne Reuters litteratur, og filmatiseringerne har heller ikke været decideret få. Nyeste skud på stammen tager udgangspunkt i forfatterens børnebog fra 1975, der ligner en hyggelig biografoplevelse for hele familien.

UIP
Transformers: The Last Knight
Michael Bays filmserie om robotbilerne fra det ydre rum formår gang på gang at tiltale et rabalderhungrende publikum. Film nr. 5 ligner ingen undtagelse med nye skæbnesvangre konflikter og mange (mange!) action-sekvenser på dagsordenen.

Nordisk Film
Den bedste mand
Sommeren '92 solgte 300.000 billetter, og i år kommer bokseren Jørgen ”Gamle” Hansen under kærlig behandling. Danske film for det modne publikum har det generelt hårdt i sommerperioden, men Den bedste mand kan med sit biografiske element og velbalancerede blanding af humor og alvor blive undtagelsen, der bekræfter reglen.

UIP 
The Mummy
Universals nye monster-univers starter med Tom Cruise og en arkæologisk forbandelse. Adventure-gyseren deler titel med Brendan Fraser-filmen fra 1999 (200.000 billetter), men er ikke en genindspilning. Kombinationen mellem action, nedtonet uhygge og komiske optrin, ser dog ud til at være en solid sommerformel.

 

UIP
The Dark Tower
Stephen Kings mest ambitiøse romanserie kommer til live i danske hænder, når Nikolaj Arcel instruerer Matthew McConaughey og Idris Elba i en fantasy-western om kampen mellem det gode og det onde. Filmatiseringen er om noget længe ventet, og med trailerens flotte modtagelse in mente, kunne ’The Dark Tower’ blive en regulær sommersucces.

 

20th Century Fox
Filmen om Kaptajn Underhyler
Animationsfilmen om to drenge, der forvandler deres onde rektor til en superhelt, ser tilpas skæv ud til at gøre barnlige sjæle nysgerrige. At titlen så samtidig er vanvittigt iørefaldende i børneøre, kan kun yderligere hjælpe på billetsalget.

 

Scanbox
Tulipanfeber
Periodedramaet om en hemmelig forelskelse mellem en kunstner og hans muse bør tiltale det ældre publikum, der ovenikøbet kan se filmen gennem Biografklub Danmark. Klubbens titler har det oftest sværest sidst i forløbet, men med Alicia Vikander i hovedrollen, udvides målgruppen automatisk.

 

Warner Bros.
Annabelle 2: Skabelsen
Gysere lider ikke under sommervarmen, da fans af genren og unge mennesker generelt gemmer skrækken til sent på aftenen. Sidste sommer sørgede Lights Out og Nattens dæmoner 2 for at hive publikum ind til aircondition og popcorn. I år satser vi på den grumme dukke Annabelle.

 

UIP
Baywatch
Opskriften fra 21 Jump Street føres videre til ”filmatiseringen” af 90ernes ikoniske serie ’Baywatch’ med en grov komisk drejning på et velkendt univers. De unge strømere gik fra at sælge 73.000 billetter til 178.000 på fortsættelsen, hvilket tyder på, at publikum tog konceptet til sig. Går det lige så vel for Dwayne Johnson og Zac Efron i røde badebukser, markerer ’Baywatch’ startskuddet for sommerens repertoire.

 

UIP
Emoji Filmen
En hel film om gule smileys, lyder tilpas originalt og samtidig så urealistisk, at man straks tænker på animationsfilmen om Gjøl-troldene, Trolls, der med et lige så vanvittigt koncept solgte 268.000 billetter herhjemme. Børnefamiliernes sommeraftener væk fra deres smart phones kan i så fald sagtens ende med at blive brugt i biografen.