Se de første billeder: Anders Matthesen er Tommy Seebach i ny dansk film

'Under stjernerne på himlen' får premiere i 2025
Anders Matthesen
(© Per Arnesen)

I november sidste år blev det offentliggjort, at Anders Matthesen kastede sig ud i en ny udfordrende rolle. Denne gang i et portræt af en af Danmarkhistoriens mest folkekære musikere, Tommy Seebach, i filmen Under stjernerne på himlen.

Nu er de første officielle fotos fra filmen blevet offentliggjort, og dermed får vi vores første kig – ikke kun på Anders Matthesens transformation – men også på Caspar Phillipson og Vicki Berlin i rollerne som den elskværdige musik-duo Keld og Hilda.

Se billederne nederst i artiklen.

'Under stjernerne på himlen' har Tommy Seebach i centrum, der i 1979 ved et skæbnetræf fik mulighed for at deltage ved Dansk Melodi Grand Prix med det store hit "Disco Tango". 

Filmen er således en hyldest til popmusikeren, hvis ikoniske bagkatalog har været soundtrack til utrolig mange danskeres liv. Sange, som stadig den dag i dag bliver hørt og lever videre.

'Under stjernerne på himlen' beskrives også som "en film om kampen mod et misbrug, håb, kærlighed og en konstant higen efter at slå til både overfor familien og i karrieren. En fortælling om en stor personlighed som på sin egen og på mange måder unikt danske facon, blev det popmusikalske samlingspunkt for en hel generation."

Udover Anders Matthesen kan Neel Rønholt ses i rollen som hustru Karen Seebach, mens Caspar Phillipson og Vicki Berlin altså spiller Keld og Hilda.

Den yderligere rolleliste består af Jacob Lohmann (Underholdningschef), Anders Juul (Ivan Pedersen), Zinnini Elkington (Kirsten Siggaard), Vilbert Hein Friberg (ung Rasmus Seebach), Salomon Stampe (ældre Rasmus Seebach), Viola Hesager Alessandri (ung Marie Seebach), Kamille Stampe (ældre Marie Seebach), Malthe Hjulmand (ung Nicolai Seebach) og Téo Lepetit (ældre Nicolai Seebach).

Bag kameraet finder man instruktør Kasper Gaardsøe ('Lykke', 'Mord uden grænser'), mens manuskriptet er forfattet af Jannik Tai Mosholt ('The Rain') og Stefan Jaworski ('A Beautiful Life').

'Under stjernerne på himlen' er en del af Biografklub Danmarks program for 2024/2025og får biografpremiere den 20. marts 2025.

Anders Matthensen i 'Under stjernerne på himlen'
(© Foto: Andreas Bastiansen / SF Studios)
Anders Matthensen i 'Under stjernerne på himlen'
(© Foto: Andreas Bastiansen / SF Studios)
Anders Matthensen i 'Under stjernerne på himlen'
(© Foto: Andreas Bastiansen / SF Studios)
Anders Matthensen i 'Under stjernerne på himlen'
(© Foto: Jan Pallesen / SF Studios)