Se billedet: Jude Law er ugenkendelig som gal konge i ny historisk film

Langt fra charmerende
Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser / Warner Bros.
(© Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser / Warner Bros.)

Jude Law er kendt som en af de mest charmerende og flotteste skuespillere på kloden, men i den nye film Firebrand er han ugenkendelig og alt andet end charmerende. Se billedet af ham nederst i artiklen.

Den 50-årige skuespiller portrætterer i filmen Henry VIII - den gale konge i 1540'ernes England - der er kendt for at have kappet hovedet af flere af sine koner - og som er blevet gift igen med den unge Catherine Parr (Alicia Vikander).

Da rygterne om, at Catherine konspirerer mod kongen, bl.a. ved at have tilknytning til den rebelske Anne Archer, begynder et farligt spil mellem det royale par, hvor både kirken, tjenestefolkene og ikke mindst kongens kraftigt betændte ben spiller en rolle.

Filmen skildrer kongen som paranoid, skruppelløs og ofte barnlig i sit møde med sine undersåtter, hvor Jude Law totalt har ændret sin fysik til rollen. Ansigtet er svulmet op, kroppen ligeledes, mens hans stemme aldrig har været mere rå. Undertegnede kunne ikke lade være med at tænke på Orson Welles i 1953-filmen 'King Lear'.

 

LÆS OGSÅ: Første anmeldelser: Leonardo DiCaprio giver "sit livs præstation" i ny "exceptionel" film

Det er den brasilianske instruktør Karim Aïnouz' første engelsksprogede film og bliver vist i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Cannes. Han er kendt for bl.a. 'A Vida Invisível' (2019), som han fik en pris for i Cannes og var Robert-nomineret for i Danmark.

Alicia Vikander har flere historiske roller på cv'et, bl.a. i den danske gennembrudsfilm En kongelig affære, hvor hun spiller Caroline Mathilde, som også er gift med en gal, om end mindre blodtørstig konge, nemlig Christian VII.

Jude Laws karriere spænder over 25 år, hvor han har spillet alt fra pilot til læge og troldmand samt pave. Men rollen som Kong Henry VIII viser nye sider af den 50-årige stjernes talent.

'Firebrand' er endnu ikke planlagt til dansk biografpremiere.

Magnolia May Films

Copyright: Magnolia May Films