Populær dansk børnebog bliver til film: Se den første trailer

'Børnene fra Sølvgade' får biografpremiere til efteråret
Børnene fra Sølvgade
(© Peter Gramstrup / Nordisk Film)

Til efteråret får en ny dansk familiefilm biografpremiere, og den første trailer, plakat og en række billeder fra Børnene fra Sølvgade er netop udkommet.

Se trailer, plakat og et billedgalleri nederst i artiklen.

Filmens manuskript er skrevet af Reneé Toft Simonsen og bygger på hendes egen børnebog af samme navn, der udkom i 2019. Hun har også skrevet bøgerne om Karla, hvoraf de tre af dem tidligere er filmatiseret.

Den succesfulde instruktør Mehdi Avaz (Kollision) står bag kameraet.

Børnene fra Sølvgade handler om den 11-årige Katinka, der bor alene med sine tre søskende Tristan på 15, Kirk på 9, Petra på 6 og papegøjen Kaptajn Godt Humør i en lejlighed i Sølvgade. 

Her kan de helt selv bestemme, hvornår de går i seng, om de gider børste tænder, og der er heller ikke nogen, der siger, at de skal lave lektier. Sådan har det været, lige siden deres mor på mystisk vis forsvandt for et år siden. 

Men da deres altid fraværende mor begynder at vække mistanke hos skoleinspektøren Hr. Moth, lægger de fire søskende en snedig plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De vil ansætte en hushjælp. 

Da valget falder på den farverige Miss Nelly - en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle - ændrer planen sig fuldstændig…

Filmens roller udfyldes af en kombination af nye og velkendte navne. I hovedrollen som Katinka ses Ida Skelbæk-Knudsen, der debuterede på det store lærred i Paprika Steens Fædre og Mødre. Alfred Kann, der har medvirket i bl.a. filmen SMUK og DR-serien 'Salsa' (2023) ses i rollen som Tristan, mens debutanterne Amelia Ahmad Abdullatif og Alfred Rivera spiller Petra og Kirk. 

Jakob Fauerby, der er kendt fra en lang række tv-serier, film og som medlem af satiregruppen Platt-Form, spiller Miss Nelly, mens Anders W. Berthelsen ses i rollen som Miss Nellys blikkenslagerkæreste Brian. 

Derudover ses Dick Kaysø som Lars Hotter, Ditte Hansen som Kommunetrolden, mens Lars Ranthe spiller Hr. Moth, Kirsten Lehfeldt spiller farmor Gerda, Katinka Lærke Petersen spiller Jessica, og endelig ses Rasmus Brohave som ekspedienten.

'Børnene fra Sølvgade' får biografpremiere den 10. oktober.

Børnene fra Sølvgade