Pilou Asbæk står i umuligt dilemma i første trailer til ny dansk 2. verdenkrigsfilm

Dansk Oscar-vinder står bag
Når befrielsen kommer Pilou Asbæk Nordisk Film
(© Når befrielsen kommer / Nordisk Film Production)

I Anden Verdenskrigsfilmen Når befrielsen kommer møder vi Pilou Asbæk som højskoleforstanderen Jacob, der med sin familie sættes i et umuligt dilemma ved krigens slutning.

Spørgsmålet er nemlig her i 1945, om de skal hjælpe de civile tyske flygtninge, som kommer til Danmark, hvilket vil stemple som landsforrædere, eller om de skal lade uskyldige mennesker dø ved intet at gøre.

Se den første højdramatiske trailer for 'Når befrielsen kommer' øverst.

LÆS OGSÅ: Pilou Asbæk køber rettighederne til historien om Danmarks mest eftersøgte mand

 

Det danske krigsdrama er både instrueret og skrevet af Anders Walter, der vandt en Oscar for sin kortfilm 'Helium' i 2014 og i år var Oscar-nomineret for kortfilmen 'Ivalu'.

Udover Pilou Asbæk på rollelisten finder man bl.a. også Katrine Greis-Rosenthal (Lykke-Per, Smagen af sult, Fædre og mødre), der i filmen spiller Jacobs hustru Lis, mens øvrige medvirkende er navne som Morten Hee Andersen, Ulrich Thomsen og Jens Jørn Spottag m.fl.

Det er Pilou Asbæks første danske filmrolle siden 2015, hvor han medvirkerede i 9. april og Krigen. I de mellemligende år har han medvirket i en række store udenlandske produktioner samt tv-serien 'Efterforskningen' på TV2.

Filmens handling er baseret på den sande historie, hvor hundredtusinder af tyske flygtninge kom til Danmark lige før og efter befrielsen af Danmark.

'Når befrielsen kommer' har dansk biografpremiere den 24. august - og er en del af Biografklub Danmark.