Peter Jackson producerer ny Ringenes Herre-film: "Fansene vil gå amok"

20 minutters materiale fra 'War of the Rohirrim' er blevet vist
Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
(© Warner Bros.)

Den franske by Annecy lagde forleden rammerne for en international animationsfilmfestival. I den forbindelse blev der vist hele 20 minutter fra den kommende animerede Ringenes Herre-film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim.

Ved samme lejlighed blev det ved et panel annonceret, at Peter Jackson og Fran Walsh agerer producere på filmen. En glædelig nyhed for fans af den oprindelige Ringenes Herre-trilogi fra 2001-03, der havde selvsamme team som producenter og manuskriptforfattere.

Netop fans har noget at se frem til, hvis man spørger Andy Serkis, der også deltog ved samme begivenhed. Serkis er kendt for at spille Gollum i Ringenes Herre-trilogien og Hobbitten: En uventet rejse. Han udtalte ved præsentationen:

- Fansene vil gå amok over det her.

Andy Serkis kommer selv til at gentage sin rolle som Gollum i en ny film, der indtil videre har titlen 'The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum'. Han instruerer selv filmen, der forventes at få biografpremiere i 2026.

Men tilbage til 'The War of the Rohirrim', der bliver animeret i den japanske anime-tradition, og hvis spilletid også blev afsløret ved samme lejlighed.

Instruktøren Kenji Kamiyana fortalte i Annecy, at han lod sig inspirere ikke bare af J.R.R. Tolkiens oprindelige Ringenes Herre-bøger og de appendikser, som historien i 'The War of the Rohirrim' er baseret på, men også af Peter Jacksons Ringenes Herre-film.

Kamiyana har arbejdet på en lang række projekter og bl.a. instrueret afsnit af anime-serierne 'Ghost in the Shell SAC_2045' og 'Blade Runner: Black Lotus'.

Hovedkarakteren i den animerede Ringenes Herre-film er den egenrådige unge kvinde Hèra (Gaia Wise), som er datter til Helm Hammerhand (Brian Cox), og som kan kommunikere med de store ørne. Héra er desuden den første kvindelige hovedperson i en Ringenes Herre-film.

Hèra afviser hånden fra Wulf (Luke Pasqualino), hvis far Freca (Shaun Dooley) udfordrer Helm til en kamp. Det ender ikke godt for Freca.

'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' får biografpremiere den 12. december.

LÆS OGSÅ: Stjerne er klar til at gentage sin ikoniske rolle i ny Ringenes Herre-film: "Hvis jeg er i live"

Tolkien-film