Overraskelse: 'Saw 11' kommer allerede næste år

Spillet fortsætter - og datoen er sat
Billy the Puppet Jigsaw Saw 2004
(© Saw (Scanbox Entertainment))

Jigsaw vendte i år tilbage på det store lærred. Den berygtede seriemorder indtog biograferne i den 10. film i Saw-universet.

Publikum strømmede ind for at se Saw X, der også for første gang i gyserfranchisens historie modtog positive anmeldelser. 

Det kunne ses på bundlinjen, da filmen rundede 100 millioner dollars i indtjening på verdensplan.

En fortsættelse var uundgåeligt - og nu har selskabet bag så bekræftet Saw 11 med en premieredato. Se den første teaser-plakat nederst.

Blot ét år efter, at den 10. film fik premiere lander Saw XI i biograferne den 26. september.

Hvilket må betyde, at man allerede er ret langt fremme i filmens produktion.

Vi ved endnu ikke, hvem der vender tilbage foran og bag kameraet. Men vi kan vist roligt antage, at det seneste hold sagtens kunne få genvalg.

Det vil sige, at vi formentlig har forfatterne Josh Stolberg og Pete Goldfinger på manuskriptet, mens Kevin Greutert formentlig sidder i instruktørstolen. Det vil i så fald være hans 5. film som instruktør, mens han også har klippet 10 Saw-film.

Hvad der især er spændende for os Saw-fans, er hvilken retning, som man vælger at gå med historien.

'Saw X' gik tilbage i tiden og satte fortællingen mellem den første og anden film i serien - hvilket betød, at man kunne have Jigsaw med en afgørende rolle. Men er John Kramers historie afsluttet nu?

Franchisens sidste forsøg på at rykke videre fra den afdøde seriemorder (der døde i Saw 3), nemlig filmen Spiral: From the Legacy of Saw, var ikke en udtalt succes. Så mon ikke man finder plads til 81-årige Tobin Bell i rollen som Jigsaw?

Mange betragter 'Saw X' som en af tortur-seriens mest vellykkede kapitler. Så man kunne sagtens forestille sig, at man fortsætter herfra med både John Kramer, Amanda og Hoffman i spil.

En ting er dog sikkert. Flere dødsfælder venter! 

Læs vores spekulationer om 'Saw 11  efter instruktørens første udtalelser her.

'Saw XI' får premiere den 26. september.