Over 50.000 danskere er gået i krig med Trine Dyrholm

Trods nye Corona-restriktioner er 'Erna i krig' allerede en succes (sponsoreret)
Billede
(© Scanbox)

I det aktuelle krigsdrama ’Erna i krig' kan ikke engang Første Verdenskrig standse en mor i at passe på sin søn, da den stoiske sønderjyde Erna drager med sin enfoldige søn Kalle i krig.

På samme måde har Corona-restriktionerne om mundbind i biografens foyer (men ikke under filmen) ikke kunne standse danskerne i at tage en tur i biografen for at opleve Trine Dyrholm i titelrollen som Erna.

Find billetter til Erna i krig

Således har ’Erna i krig’ allerede i den første uge solgt 50.000 biografbilletter herhjemme, mens den endda formåede at vælte ’Druk’ af pinden som den mest sete film siden i mandags.

Ud over at filmen bygger på Erling Jepsens bestseller, har Trine Dyrholm helt sikkert også spillet en væsentlig rolle i publikums store interesse.

Anmelderne har over hele linjen nemlig fremhævet Dyrholms præstation som intet mindre end ”fremragende”.

Berlingske skrev "Dette er i høj grad Trine Dyrholms film, og der sker mere i hendes ansigt end på mange storslåede slagmarker."

Jyllands-Posten skrev: "Vidunderlige Dyrholm gør Erna til en kvinde, man har lyst til at følge hele vejen til østfronten og tilbage igen."

Mens Jysk Fynske Medier citerede med: ”Trine Dyrholm og Ulrich Thomsen brillerer”.

Også instruktøren Henrik Ruben Genz peger på Trine-effekten som en særlig stærk faktor for filmens succes:

”Problemet med Trine er, at man ikke kan komme uden om hende. Selv i en film om astronauter, hvor man ikke ser astronautens ansigt, skinner hun igennem. Hun har indsigt i og udtryk til at formidle de underligste afkroge i menneskets psyke, og kan få små ting til at virke store og dybe”, udtaler Genz.

Udover Dyrholm ses Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen som Ernas to bejlere.

Find billetter til Erna i krig