Nyt i biografen: Disse 7 film glæder danskerne sig mest til denne vinter

Mest ventede titler disse måneder
Billede
(© Meter i sekundet / Martin Dam Kristensen)

(Kan du ikke se de forskellige trailers herunder, så tryk på linket her og tillad alle cookies)

Der er ingen bedre måde at søge ly fra kulden end ved at sidde i en mørk, varm biografsal med en god film på lærredet. Nogle titler skiller sig endda ekstra meget ud ved at være lidt mere ventede end andre blandt jer læsere her på kino.dk.

Vi har således kigget på alle kommende biograffilm i vintermånederne og fundet de syv titler, der har fået både flest stemmer og højeste score hos jer.

De danske titler domininerer, men derudover er der også superhelte, et irsk venskab i problemer og blå Na'vi'er.

Sådan gjorde vi: Kun film med over 50 stemmer er med på listen, så hvis den film, DU glæder dig mest til, ikke er med blandt de syv titler, giv den gerne en stemme på filmens profil.

De 7 mest ventede film i december, januar og februar er ifølge brugerne på kino.dk som følger:

 

7. Kagefabrikken – biografpremiere den 5. januar

Nicolas Bro spiller hovedrollen i den danske komedie 'Kagefabrikken', der er instrueret af Kristian Lollike, som har 20 år bag sig i teaterbranchen. Bro spiller den midaldrende kagefabrikant Niels, som er på kanten af et sammenbrud, da hans fabrik er på randen af konkurs. Derfor forsøger hans kone Else at redde fabrikken ved at hjemkalde datteren June og hendes mand Jonny, som foreslår en omfattende modernisering, der har fokus på produktionen af sunde kager.

 

6. Elsker dig for tiden – biografpremiere den 22. december

'Elsker dig for tiden' er lavet af skuespiller-, manus- og instruktørduoen Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag. Det er deres første spillefilm sammen, og den handler om et kærestepar, der konfronteres med deres høje krav til kærligheden, forventninger der møder virkelighed, konstant tvivl og ikke mindst deres manglende vilje til at gå på kompromis.

 

5. Kysset – biografpremiere den 23. februar

'Kysset' er baseret på den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman 'Ungeduld des Herzen' fra 1939, som Bille August selv har skrevet det danske manuskript til. Filmen udspiller sig i 1913, hvor en verdenskrig truer freden i Europa. Den noble og pligtopfyldende Anton Abildgaard, der er ved at blive officer, inviteres til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Det bliver en skæbnesvanger aften for den unge mand. Han inviterer nemlig husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes Anton af skam.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

 

4. Ant-Man and the Wasp: Quantumania – biografpremiere den 16. februar

Den nyeste superheltefilm i Marvels filmiske univers samler Scott Lang, Hope Van Dyne, Hank Pym og Janet Van Dyne, der må udforske det mystiske Quantum Realm. Rejsen byder udover adskillige farer og mærkelige væsner på et møde med den mægtige superskurk Kang the Conquerer. En karakter vi kan forvente at se meget mere til i de kommende Marvel-film, bl.a. Avengers: The Kang Dynasty.

 

Meter i sekundet / Martin Dam Kristensen

Foto: Martin Dam Kristensen

3. Meter i sekundet – biografpremiere den 2. februar

Hella Joof følger op på succeser som Sover Dolly på ryggen? og All Inclusive med en ny dansk film, der bygger på bestselleren af Stine Pilgaard. 'Meter i sekundet' følger Marie, der lidt modvilligt må flytte, da hendes livs kærlighed får en stilling på Velling Højskole. Mødet med den vestjyske by er et kulturchok for storbyskvinden Marie, man da hun begynder at lytte mere, end hun taler, lærer hun, at Velling måske netop er stedet for hende.

 

2. The Banshees of Inisherin – biografpremiere den 26. januar

Filmen 'The Banshees of Inisherin' finder sted på en lille irsk ø, hvor to livslange kammerater står i en ubekvem situation, eftersom en af dem ikke længere ønsker at være venner med den anden. Instruktøren bag den anmelderroste In Bruges står bag filmen, og han giver genvalg til hovedrollerne fra 2008, nemlig Colin Farrell og Brandan Gleeson.

 

1. Avatar: The Way of Water – biografpremiere den 14. december

Ikke overraskende ligger James Camerons længe ventede efterfølger til verdens bedst sælgende film, Avatar, på 1. pladsen. Sam Worthington spiller igen Jake Sully, der bor med sin nye familie på planeten Pandora. Da en velkendt trussel vender tilbage for at færdiggøre en mission, må Jake arbejde sammen med Neytiri og en hær af Na'vi'er for at beskytte deres planet.

Forsalget er i øvrigt i fuld gang her på kino.dk – find dine billetter her.

 

Se alle kommende film i biografen her.