Nyt i biografen: Disse 15 film glæder danskerne sig mest til i foråret

Mest ventede film på kino.dk
Fast & Furious 10
(© UIP)

Vi går et vildt spændende filmforår i møde. Det betyder et væld af nye film i biografen, hvor der bestemt er noget for enhver smag.

Man finder bl.a. op til flere danske film, der byder på både brutal action, morsom komik og rørende drama, mens der for de mere blodtørstige også venter et par grumme gyserfilm.

Man kan også glæde sig til flere superhelte i biografen, store drager, kulørt animation og brølende biler for fuld pedal.

Kun film med over 50 stemmer er med på listen, så hvis den film, DU glæder dig mest til, ikke er med, så giv den gerne en stemme på filmens profil.

Herunder er forårets 15 mest ventede film ifølge brugerne her på kino.dk:

'Ustyrlig' (Nordisk Film)

15. Ustyrlig – premiere den 9. marts
Det danske drama udspiller sig i 1933, hvor den 17-årige Maren, der er vild og uregerlig, bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø. Her møder hun Sørine, der har tilpasset sig tidens normer efter at have tilbragt seks år på anstalten.

14. Underverden 2 – premiere den 13. april
Den danske action-thriller er en fortsættelse til Underverden fra 2017. I den første film gik lægen Zaid på et hævntogt i den københavnske underverden, efter hans bror var blevet banket til døde. Nu vender Zaid tilbage igen i skikkelse af Dar Salim.

 

13. Evil Dead Rise – premiere den 20. april
Her er tale om et nyt og grumt kapitel i det dæmonsjaskede filmunivers, der begyndte med Sam Raimis The Evil Dead fra 1981. Siden er det bl.a. blevet til to fortsættelser, en grum gentænkning og en tv-serie, hvor Bruce Campbell vendte tilbage i rollen som Ash. Nu er dæmoner tilbage!

12. Bytte bytte baby – premiere den 16. marts
Den danske komedie følger to par, der begge skal være forældre. Men fertilitetsklinikken har ombyttet de befrugtede æg - og pludselig er Liv gravid med kontrolfreaken Cecilies baby - og omvendt.


'Scream 6' (SF Studios)

11. Scream 6 – premiere den 30. marts
Gyserfilmen er en fortsættelse til Scream fra 2022, mens den første film i slasher-serien kom i 1996. i dette sjette kapitel udspiller handlingen sig som noget nyt i New York og altså ikke i byen Woodsboro.
Morderen Ghostface er dog naturligvis tilbage.

10. Shazam! 2: Fury of the Gods – premiere den 16. marts
Superheltefilmen er fortsættelsen til Shazam!, hvor den unge dreng Billy Batson får tildelt superheltekræfter, når han siger ordet "shazam". Nu er den så gal igen, hvorfor helten igen må på farten.

9. Creed III – premiere den 2. marts
I denne tredje film i spinoff-serien af Rocky-filmene trives eks-bokseren Adonis Creed både i karriere og familieliv. Men da en barndomsven, det tidligere boksevidunder Damian, dukker op efter at have afsonet en lang dom i fængsel, ændrer Adonis’ liv sig.


'Guardians of the Galaxy Vol. 3' (Walt Disney Pictures)

8. Guardians of the Galaxy Vol. 3 – premiere den 4. maj
Efterfølgeren til de to populære superheltefilm om Marvels umage gruppe rumhelte vender tilbage på ny, når vi for tredje gang skal ud på ballade med flokken af helte, om vi første gang i filmisk form stiftede bekendtskab med i Guardians of the Galaxy fra 2014.

7. The Whale – premiere den 2. marts
Det Oscar-nominerede drama handler om en ensom og dybt overvægtig underviser, der er som lænket til sin stol og fanget i sin store krop. Han forsøger på sin egen måde at genoptage kontrakten til sin teenagedatter, hvilket ikke er nemt. Brendan Fraser indtager den Oscar-nominerede hovedrolle.

 

 6. 65 – premiere den 16. marts
Science fiction-filmen med Adam Driver i front handler om astronauten Mills, der nødlander på en fremmed planet, hvor han hurtigt finder ud af, at han ikke er alene. Fæle monstre er nemlig snart på nakken af ham.


'Super Mario Bros. Filmen' (UIP)

5. Super Mario Bros. Filmen – premiere den 6. april
Her er tale om en animeret filmatisering af Nintendo-spillet 'Super Mario Bros.' og dens mange efterfølgere. Blikkenslagerne Mario og Luigi kæmper sig her igennem rør og mærkelige skabninger for at redde prinsessen fra fangenskab.

4. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves – premiere den 30. marts
Fantasyfilmen handler om en charmerende tyv og hans hold af dristige vovehalse, som begiver sig ud i et episk tyveri af et forsvundet relikvie. Filmen er naturligvis baseret på Dungeons & Dragons-spillet, der bl.a. er kendt for at udbrede rollespil verden over.


'Fast & Furious 10' (UIP) 

3. Fast & Furious 10 – premiere den 18. maj
Actionfilmen er det næstsidste kapitel i bilfranchisen om Vin Diesel som Dominic Toretto og resten af det fartglade team. Holdet må endnu engang gasse op og sætte fuld fart på bilerne, når skurkene skal tackles og dagen reddes. Jason "Aquaman" Mamoa tilslutter sig rollelisten som ny skurk.

 

2. John Wick: Chapter 4 – premiere den 23. marts
Keanu Reeves er tilbage for fjerne gang som den dødsensfarlige lejemorder John Wick i actionfilmen, der følger titelkarakteren, der nu går op imod The High Table i sin jagt på at genvinde sin frihed.

1. Den, der lever stille – premiere den 30. marts
Det danske drama er en filmatisering af Leonora Christina Skovs populære bestseller og omhandler forfatteren selv, da hun har taget afstand fra sine forældre efter en dysfunktionel opvækst.

'Den, der lever stille' (Nordisk Film Distribiution) 

Se og læs om alle kommende film i biografen her.