Nyt filmisk univers tager form

Hasbro genbesøger G.I. Joe og andet legetøj
Billede
(© G.I. Joe: The Rise of Cobra/Paramount Pictures)

Hasbro Studios er blevet en magtfuld spiller i Hollywood, og selskabet har planer om et nyt filmisk univers, der sammenkobler G.I. Joe med andre legetøjsserier som M.A.S.K. og Micronauts. Til formålet har man nu samlet et mindre drømmehold.

Da Dolph Lundgren svingede sit sværd som He-Man, var han en af de første skuespillere, der skulle forsøge at efterligne et stykke legetøj så godt som muligt. Året var 1987, og tiden var inden til en filmatisering af Mattels Masters of the Universe. Filmen skuffede ved billetlugerne, men den blev starten på et fænomen, der i dag kan være en særdeles god forretning.

Hasbro kan således være yderst tilfredse med, at deres fire første Transformers-film har indspillet næsten 3,8 mia. dollars. Et astronomisk beløb; Ikke mindst for en filmserie, der ofte kritiseres, men som alligevel har formået at holde en begejstret målgruppe i kog. Til sammenligning gik det kun nogenlunde for deres to film baseret på G.I. Joe-figurerne (også kendt som Action Force), der solgte biografbilletter for 678 mio. dollars.

Måske derfor ønsker Hasbro Studios at genstarte G.I. Joe-serien og samtidig koble flere legetøjsserier på universet i form af M.A.S.K., Micronauts, Visionaries og actionfiguren Rom the Space Knight. Både Godzilla/King Kong-serien, DC Comics og naturligvis Marvel-universet har vist vejen til maksimal kommerciel udnyttelse af diverse brands, og det virker som et selvfølgeligt træk for et legetøjsfirma med et utal af populære rettigheder.

Hasbro mener det i hvert fald seriøst. The Hollywood Reporter kan berette, at manuskriptforfatterne samles på mandag, og der er ikke tale om hvem som helst.

Michael Chabon, den Pulitzer-vindende forfatter bag ’Wonder Boys’ og ikke mindst ’The Amazing Adventures of Kavalier & Clay’, skal eftersigende skrive manuskriptet til tre af filmene, og det bliver i selskab med bl.a. Nicole Perlman (medforfatter på Guardians of the Galaxy), Jeff Pinkner (The Dark Tower) og forfatterduoen bag den kommende Spider-Man: Homecoming.

Akiva Goldsman, Transformers-producent og Oscar-vinder for sit manus til A Beautiful Mind, vil føre processen an og desuden være tilknyttet alle filmene som executive producer.

- At samle en gruppe forfattere af denne kaliber er et dristigt skridt, og et skridt, som vi mener, er nødvendigt for at skabe en ny succesfuld franchise for fremtiden, lyder det Brad Grey, direktør for Paramount Pictures.

Det vides endnu ikke, hvornår de forskellige film forventes at få premiere.

Spillefilm fra Hasbro Studios: