Ny Ringenes Herre-film på vej: Derfor er anime det perfekte valg

Især den unge generation elsker den japanske animationstradition
New Line Cinema / Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
(© New Line Cinema / Lord of the Rings: The War of the Rohirrim)

Da det blev annonceret, at der ville komme en ny film baseret på Tolkiens univers, kom det som en overraskelse for det fleste, at The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim bliver animeret i japansk stil. Altså som anime.

Spørgsmålet rejste sig hurtigt: Hvorfor dette valg? Hvor ikke traditionel, amerikansk animation? Eller live-action?

Svaret skal jo nok findes flere steder, men uanset hvad kan valget af animationsstil vise sig at være perfekt for filmen, der rammer de danske biografer til december.

I en ny undersøgelse foretaget af Polygon blandt 4.000 amerikanske forbrugere over 18 år har anime aldrig været mere populært. Og det er især den unge generation, der ofte ser japanske animationsfilm, og ofte på streamingtjenester som Netflix, Prime Video og Max.

Unge fra Generation Z, født mellem 1997 og 2012, fortæller, at hele 42 % ser anime på en ugentlig basis. Det er næsten en fordobling af antallet af såkaldte Millennials (født mellem 1981 og 1996), der ser anime ugentligt (25 %). 12 % af Generation X (1965-1980) og 3 % Boomere (1946-1964) ser ugentligt anime.

Undersøgelsen beskæftiger sig primært med streaming, men også i biografen har anime gjort sit indtog. Der har selvfølgelig altid været sporadiske succeser, men med både Demon Slayer: Mugen Train, The First Slam Dunk og One Piece Film: Red har sat rekorder på det globale biografmarked og haft regulær premiere i biffen herhjemme.

Senest har den Oscar-vindende 'Drengen og hejren' solgt 94.000 billetter i de danske biografer, og i sidste uge kunne 'Spy X Family: Code White' ses i en række biografer.

Hvor stiller det så 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim'? Forsimplet sagt vil de ældre generationer formentlig gerne se filmen for sit forlæg (hvad skete der i Middle-earth 200 år før De to tårne?), og de yngre generationer bliver måske tiltrukket af anime-stilen.

Ud fra det artwork, vi har set fra filmen, vil den visuelt lægge sig i retning af Peter Jacksons monumentale Ringenes Herre-trilogi fra 2001-03. Samtidig vil det kunne blive et frisk pust at kombinere genkendeligheden herfra med anime-stregen.

Plottet vil foregå nogle hundrede år før begivenhederne i 'Hobbitten' og 'Ringenes Herre', hvor Rohans konge, Helm Hammerhand, skaber den stærke fæstning Helms Kløft, som vi kender fra 'De to tårne'.

Brian Cox (Succession) lægger stemme til Helm, og Miranda Otto gentager sin rolle som Éowyn fra Ringenes Herre-filmene - måske som fortæller?

'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' får dansk biografpremiere den 12. december.