Ny film om Afdeling Q er på vej

De to hovedroller er allerede fundet
Billede
(© Jesper J. Spanning)

Det bliver Ulrich Thomsen og Zaki Youssef (Danmarks sønner) der overtager hovedrollerne efter Nikolai Lie Kaas og Fares Fares som henholdsvis Carl Mørck og Assad i den kommende Afdeling Q-film.

Filmen har fået titlen Marco Effekten efter en roman af Jussi Adler-Olsen, der også har skrevet bøgerne bag de forgangne film i serien.

Filmen instrueres af den danske og Oscar-nominerede filminstruktør Martin Zandvliet, der tidligere har stået bag film som bl.a. Under sandet, Dirch og Applaus.

Filmens producent Mikael Rieks – der glæder sig til at give det danske biografpublikum en krimi-føljeton over de næste tolv år - fortæller bl.a.:

- Med valget af skuespillerne Ulrich Thomsen, i rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck, og med Zaki Youssef som hans assistent Assad, har vi sikret både denne og de kommende film et meget stærkt hovedcast.

Sløret er dog endnu ikke blevet løftet for det øvrige cast i ’Marco Effekten’.

Jussi Adler-Olsen - som snart kan føje 8. bind til serien om Afdeling Q med romanen ’Offer 2117’, der udkommer den 14. juni - fortæller om den kommende film:

- ’Marco Effekten’ er min 5. fortælling om Afdeling Q og mit forsøg på at vise, hvordan korruption og grådighed rammer den vestlige verden, en historie som er mere relevant nu end nogensinde før.

’Marco Effekten’ forventes at gå i optagelse i januar 2020 med efterfølgende biografpremiere i oktober 2020.