Ny dansk film vil bryde med normerne gennem erotisk kærlighedshistorie

To stortalenter ses i filmens hovedroller
Nina Rask og Magnus Juhl Andersen i den nye danske film SAUNA. ©Christian Geisnæs, Nordisk Film
(© Christian Geisnæs, Nordisk Film)

Man finder en række unge danske talenter både foran og bag kameraet i den kommende danske film Sauna, der udspiller sig i det københavnske queer-miljø. Filmen er netop gået i optagelse.

I filmens to hovedroller finder man således Magnus Juhl Andersen (De forbandede år 1 og 2, 'Bullshit') og Nina Rask ('Nattevagten - Dæmoner går i arv', 'Orkestret').

I en pressemeddelelse lyder det bl.a.: "Uforpligtende sex, muligheder for at bryde normen og retten til at vælge kærligheden er blot få af temaerne i den nye danske film 'Sauna'."

'Sauna' beskrives som en erotisk kærlighedshistorie. Her følger man Johan (Magnus Juhl Andersen), der er åben for alt, hvad angår både kærlighed og sex.

Han arbejder i Københavns eneste bøssesauna, Adonis. Det er også her, han får egne erfaringer og oplevelser med saunaens øvrige gæster.

Byen er et grænseløst paradis af muligheder med barer, fester og one-night stands for Johan. Men det er først, da han møder den transkønnede William (Nina Rask), at han oplever kærligheden på helt nært hold.

Forelskelsen mellem de to sættes imidlertid på prøve, når man lever i et samfund styret af stålsatte forestillinger om køn, kærlighed og identitet. 

Instruktørstolen indtages af den spillefilmsdebuterende Mathias Broe, mens manuskriptet er forfattet af William Lippert. 

Instruktøren, der selv har et godt kendskab til LGBTQ+-miljøet, fortæller bl.a. følgende om filmen:

- Med 'Sauna' inviterer vi publikum med ind i et miljø, der rykker til vores forestillinger omkring krop, køn og seksualitet i en verden, hvor den enkeltes identitetsforståelse er flydende. Broe uddyber:

- Selvom dette er en kærlighedshistorie med al den erotik og passion, som kærlighed indbefatter, så handler filmen også om tilhørsforhold. 

'Sauna' er baseret på Mads Ananda Lodahls roman af samme navn fra 2021.

Blandt filmens øvrige medvirkende ses Klaus Tange, Dilan Amin, Peter Oliver Hansen, Morten Burian, Anton Hjejle, Billie N. Hviid Andersen, Theo Suissa, Fuad Gumas, Niels Munk Plum, Sam Koosha, Christian Gade Bjerrum og Anne Katrine Hansen.

'Sauna' forventes at få biografpremiere i 2025.