Ny dansk action-thriller på vej: Afdeling Q-stjerne får hovedrollen

Se det første billede
Den Grænseløse
(© Nodisk Film)

Efter en række kortfilm er den dansk-irakiske instruktør Jahfar Muataz klar med sin første spillefilm, som får titlen Hele vejen. Det skriver Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse.

I hovedrollen ses Afshin Firouzi, og han spiller over for bl.a. Charlotte Fich, Albert Arthur Amiryan, Soheil Bavi, Marwan, Stephanie Leon, Tarek Zayat, Arian Kashef og Kenneth M. Christensen. 

'Hele vejen' beskrives i pressemeddelelsen som er en dirrende intens fortælling om moral og hævn, om voldens cyklus og drømmen om retfærdighed.

Cairo, en tidligere kriminel som nu arbejder som bandeexit-medarbejder, begynder at lede efter sin nevø, Hamza, der er forsvundet. 

Drevet af desperation og fortidens synder, opsøger Cairo sin dystre fortid og inddrager sin tidligere ven, den brutale bandeleder Saddam i efterforskningen. 

Efterhånden som jagten intensiveres, bliver Cairo trukket tilbage i Københavns kriminelle underverden, og snart er der ingen vej tilbage…

I hovedrollen som Cairo ses Afshin Firouzi, der senest var biografaktuel i Afdeling Q-thrilleren Den grænseløse, hvor han overtog rollen som Assad fra Zaki Youssef. 

Da vi talte med Firouzi i forbindelse med den førnævnte Afdeling Q-film, afslørede han lidt om dette kommende projekt, som nu altså har fået titlen 'Hele vejen':

- Det er bare en vild udfordring. Jeg vil gerne vise forskellige sider af mig selv som spiller. Nu har jeg været den gode læge, efterforskeren og alle de her fine, pæne titler. Og nu tager jeg den lige et helt andet sted hen. Jeg kan godt lide at overraske. Jeg kan godt lide at overraske mig selv - og også udfordre mig selv.

Saddam spilles af Albert Arthur Amiryan, der bl.a. havde store roller i serien 'Forhøret' og Ole Christian Madsens drama Krudttønden.

'Hele vejen' får biografpremiere januar 2025.

Holdbillede fra 'Hele vejen'
På foto fra venstre: Albert Arthur Amiryan som Saddam, producer Misam Avaz, Afshin Firouzi som Cairo og instruktør Jahfar Muataz. (© Anne Schwartz)
Hele vejen
Første billede fra 'Hele vejen' (© Anne Schwartz)