Mesterværker og flops: Hvorfor er Stephen King så svær at filmatisere?

Vi ser nærmere på forfatterens film-historik
Billede
(© 'The Boogeyman' / 20th Century Studio)

Stephen King er en af - hvis ikke den mest - filmatiserede forfatter nogensinde, der svinger fra mesterværker til gedigne flops. Men hvorfor er det så svært at omsætte hans bøger og historier til film og tv?

Det spørgsmål stiller vi i den nye episode af kino.dk's filmpodcast Spotlight, hvor vi zoomer ind og stiller skarpt på et film og/eller serierelevant emne.

Til at hjælpe os med at besvare episodens spørgsmål taler jeg med cand.mag. i film og medievidenskab, forfatter, bibliotekar og vigtigst i denne sammenhæng: Stephen King-ekspert, Jacob Krogsøe.

 

LÆS OGSÅ: Bøhmænd, vampyrer og en klovn: Se listen med alle 40 kommende Stephen King-film og -serier

Anledningen til podcasten er den biografaktuelle gyserfilm The Boogeyman, der er baseret på en novelle af gysermesteren Stephen King.

Filmen handler om en far og hans to døtre, der sørger over moderens død. De får dog snart meget andet at se til, da et ondt monster indtager deres hus efter, at faren - som er psykolog - har haft en desperat patient på besøg.

Hvad er Kings track record i grunden? Er der flest vellykkede filmatiseringer? Eller er størstedelen bundskrabere? Hvad gør de gode film rigtigt? Og hvad har de elendige fortolkninger gjort galt?

Sidst, men ikke mindst, så ser vi også lidt fremad og peger på, hvilken Stephen King-fortælling, der fortjener at blive omsat til en film eller serie.

'The Boogeyman' kan ses i biografen nu.

Lyt til podcasten herunder - eller på din foretrukne podcast-app (søg på: kino.dk filmpodcast)