May the fourth be with you! Star Wars er tilbage i biografen

Filmen vises over hele landet, men kun få gange
Star Wars: The Phantom Menace
(© Twentieth Century Studios)

Maj måned har mange mærkedage, heriblandt Arbejdernes internationale kampdag, Danmarks befrielse og Mors dag, men der er én der kan noget, som ingen af de andre kan. 

Vi taler selvfølgelig om den 4. maj, også kendt som international Star Wars-dag, som i år fejres af adskillige biografer landet over.

I år har man nemlig valgt at afholde en repremiere på den første film i prequel-trilogien: Star Wars: Episode 1 -The Phantom Menace.

I filmen hersker der politisk tumult i galaksen, hvor handelsføderationen og den onde bagmand Darth Sidious vil overtage den fredlige planet Naboo. 

Derfor sendes de to Jedi-riddere Qui-Gon Jinn (Liam Neeson) og Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) til Føderationens hovedkvarter for at forhandle en fredsaftale.

Forhandlingen får ikke som planlagt, da de to Jedi-riddere bliver angrebet og sammen med deres nye følgesvend Jar Jar Binks, må flygte til planeten Tatooine.

Filmen er som sagt den første i prequel-trilogien, som også inkluderer Attack of the Clones og Revenge of the Sith. 'The Phantom Menace' har desværre i mange år været udskældt for, ikke at kunne måle sig med den originale trilogi. 

25 år senere virker det dog til, at filmen så småt er ved at opnå en renæssance blandt medier. Eksempelvis hos Business Insider, som tager den i forsvar.

Det samme gælder Screenrant, der bl.a. udpeger Darth Maul som en af de mest ikoniske skurke i Star Wars og roser en utroligt medrivende action-sekvens i form af filmens Pod-racer scene.

Bemærk: Nogle biografer viser filmen både den 4. og 5. maj, mens andre kun viser den 4. maj, og andre igen kun den 5. maj.

Du kan se spilletider og købe dine billetter på knappen herunder: