Matthew McConaughey forlod Hollywood i 2 år, da alle vil have ham: "Det var uhyggeligt"

I nyt interview reflekterer skuespilleren
Matthew McConaughey i 'Failure To Launch'
(© 'Failure To Launch' / Paramount Pictures)

I dag forbinder de fleste nok Matthew McConaughey med dramatiske præstationer i storfilm som Interstellar, Mud, Dallas Buyers Club eller første sæson af 'True Detective'.

Men før skuespilleren skiftede kurs til de mere dramatiske roller, var han Hollywoods store første-elsker. Med romantiske komedier som 'The Wedding Planner', How To Lose A Guy In 10 Days', 'Failure To Launch', 'Fool’s Gold' og 'Ghosts of Girlfriends Past' bankede han sit navn på plads.

Filmene indtjente omkring 100 millioner dollars hver, og alle studierne ville lave den næste romantiske komedie med McConaughey. Men så valgte stjernen at trække stikket.

I en artikel for Interview Magazine, der fungerer som en samtale med kollegaen Glen Powell, åbner McConaughey op for den "uhyggelige tid" i de to år, hvor han vendte Hollywood ryggen.

- Jeg har normalt sikket, når Hollywood ville have, at jeg skulle have sakket. Da jeg havde mine rom-com år, var der kun en vis bredde i rollerne, som jeg kunne give dem, og de var solide hits for mig. Men jeg ville prøve noget andet. Selvfølgelig fik jeg det ikke, så jeg var nødt til at forlade Hollywood i to år, forklarer stjernen om situationen tilbage i 2009.

- Det var uhyggeligt, min ven. Jeg havde lange samtaler med min hustru omkring, at jeg var nødt til at finde et nyt kald. Jeg overvejede at undervise på high school. Jeg overvejerede at uddanne mig til konduktør. Jeg overvejede at blive wildlife guide.

McConaughey troede, at han var færdig i Hollywood:

- Ærlig talt, så troede jeg, at jeg forlod Hollywood. Jeg forlod mit spor. Det spor, som Hollywood sagde, at jeg skulle blive i, og Hollywood ville reagere med et "Okay, fuck dig, dude. Du skulle være blevet, hvor du hørte til.

- Det var uhyggeligt. Dagene var lange - og følelsen af at være ubetydelig. Men jeg havde besluttet mig for, at det var det, jeg var nødt til at gøre, så jeg havde ikke tænkt mig at trække i faldskærmen og afblæse min mission. Men det var skræmmende, fordi jeg vidste ikke, om jeg nogensinde ville komme ud af ørkenen.

Det skete heldigvis. I 2011 medvirkede stjernen i The Lincoln Lawyer, der blev startskuddet på det, som er blevet døbt The McConaissance. En periode med glansroller for amerikaneren, der bl.a. resulterede i en Oscar for Bedste mandlige hovedrolle i 'Dallas Buyers Club'.

I den mellemliggende periode takkede McConaughey bl.a. nej til en romantisk komedie, som han blev tilbudt 14 millioner dollars (!) for at lave. 

Læs mere i denne artikel: "Hvad er der sket med Matthew McConaughey? Hvorfor laver han ikke film mere?"