Kontroversiel Guldpalme-vinder om dansk skuespiller: "Hun er bare perfekt til rollen"

Interview med premiereaktuelle Ruben Östlund
Triangle of Sadness
(© Tobias Henriksson / SF Studios)

I denne uge er der biografpremiere på den Guldpalme-vindende, satiriske film Triangle of Sadness, der markerer svenske Ruben Östlunds første internationale, engelsksprogede film.

Rollelisten består således af skuespillere fra hele verden, ikke mindst Hollywood-stjernen Woody Harrelson, men også to danske navne har fået plads ved bordet: Zlatko Buric og Vicki Berlin.

Da vi var i Cannes tidligere på året, tog vi som eneste danske medie en snak med Ruben Östlund, der bl.a. omhandlede sine danske skuespillere.

Se interviewet øverst.

'Triangle of Sadness' følger modelparret Carl og Yaya, der strander på en øde ø med en gruppe milliardærer og en rengøringskone. Filmen er kontroversiel, ikke mindst pga. en meget eksplicit opkast-scene, der også pryder plakaten, og for temaerne, der hudfletter de højere luftlag i samfundet.

 

LÆS OGSÅ: Dansk medspiller om Woody Harrelson: "Det er krafteddermame en god kollega det der"

Zlatko Buric, som før har spillet med i internationale film som 2012, men derudover er kendt fra Pusher-trilogien, har rollen som en russisk kapitalist, der udfordrer skibets kommunistiske kaptajn (Harrelson) i en blanding af politiske citater og heftig druk.

- Zlatko var ret interessant, for i begyndelsen ville jeg gerne have, at alle skuespillerne var mere hårde og måske ikke så sympatiske. Men da Zlatko gik til casting på rollen, havde jeg det sådan: "Wow, jeg elsker ham, jeg vil tilbringe tid med ham".

Vicki Berlin er mindre kendt som filmskuespiller, men går ind i rollen med træsko på, som Ruben Östlund fortæller i interviewet:

- Jeg lavede en casting i København. Og hun havde lavet en virkelig seriøs baggrundsundersøgelse af rollen, før hun kom til casting. Og det betalte sig for hende, synes jeg, og hun havde en forståelse for professionen. Og du skal have en viden om service for at forstå, hvorfor man gør, som man gør.

- Og hun lavede en helt ekstraordinært stærk improvisation af dette anstrengte smil, som du ved, man altid skal have på, uanset hvad man bliver bedt om at gøre på denne yacht. Så hun var bare perfekt til rollen.

Triangle of Sadness får biografpremiere den 22. september.

(Kan du ikke se traileren herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)