Konspirationsteorien forklaret: Står Taylor Swift bag ny stjernespækket actionfilm?

'Argylle' kan nu ses i biografen
Argylle
(© Argylle / UIP)

Den biografaktuelle actionfilm Argylle byder på den ene Hollywood-stjerne efter den anden med navne som Henry Cavill, Samuel L. Jackson, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Dua Lipa, John Cena og Bryan Cranston på rollelisten.

En vild konspirationsteori lyder dog på, at en af verdens mest berømte personligheder lige nu også har haft en finger med i spillet. Nemlig Taylor Swift. Det påstår internettet i hvert fald.

'Argylle' handler om den introverte forfatter Elly Conway (Bryce Dallas Howard), der skriver uhyre populære spionromaner og ellers nyder en stille tilværelse med sin kat, Alfie. Alt bliver dog vendt på hovedet, da handlingen i Ellys fiktive bøger begynder at afspejle virkeligheden, og Elly bliver nu selv kastet ud en livsfarlig mission.

Storfilmen er baseret på en roman af samme navn, der også er skrevet af en forfatter ved navn Elly Conway. Her finder vi grundlaget for konspirationsteorien, for "virkelighedens Elly Conway" er nemlig ikke en rigtig person. Det er et alias. Og det eneste bevis på Elly Conways eksistens er et par meget anonyme profiler på bl.a. Instagram, hvor forfatterens rigtige identitet heller ikke afsløres.

Bogen bag 'Argylle' er Elly Conways debutroman, som netop er udkommet her i januar. Det er derfor ikke overraskende, at mange spekulerer i, hvordan en anonym, førstegangs-forfatter får sin allerførste bog filmatiseret på spektakulær Hollywood-vis – før romanen er er blevet udgivet.

Er det så faktisk en af verdens største musikere, der udgiver sig for at være Elly Conway?

Taylor Swift er bl.a. kendt for at skjule såkaldte easter eggs til sine fans, som de kan prøve at tyde og finde frem til fx udgivelsesdatoerne for kommende albums. Swifties (navnet på musikerens dedikerede fans) er derfor velkendte med ledetråde og det detektivarbejde, der ligger til grund for denne konspirationsteori.

Sammenfaldene mellem Taylor Swift og Elly Conway kan bl.a. findes på den førnævnte Instagram-profil, hvor det allerførste opslag fandt sted den 13. december 2022 – der tilfældigvis også er Swifts fødselsdag.

Herudover peger fans på katte-karakteren Alfie som en ledetråd, da Swift er meget åben om sin kærlighed for katte og stolt kattemor. Filmens kat skulle endda være af samme race, som sangerens egne katte.

Popstjernen skulle ydermere selv være fan af det ternede sweater-mønster, der også kaldes "et argyle-mønster" i sin påklædning, hvilket både kan kædes sammen med filmens titel 'Argylle' og mønstret på Elly Conway-karakterens rygsæk, hvor Alfie bliver transporteret i.

Hvor sjovt det end lyder, så skulle den omfangsrige teori ikke holde stik. Argylle-instruktør Matthew Vaughn har i hvert fald selv været ude og afvise, at det er Taylor Swift, der står bag bogen. Vaughn bekræftede i samme omgang, at der er en rigtig forfatter bag Elly Conway-pseudonymet. 

At Vaughn overhovedet har været nødt til at udtale sig om konspirationsteorien siger alligevel noget om, hvor omspændende den har været.

'Argylle' kan ses i biografen nu.