Kevin Costner taler for første gang om Yellowstone-exit: "Det er bullshit"

Amerikaneren er i Cannes med sin nye film 'Horizon: An American Saga'
Billede
(© Yellowstone / Paramount)

Den Oscar-vindende instruktør og skuespiller Kevin Costner er lige nu i Cannes, hvor han promoverer sin nye film Horizon: An American Saga, der har sin verdenspremiere på festivalen udenfor konkurrenceprogrammet.

Filmen er en af hele fire, som han selv har finansieret, instruerer og spiller hovedrollen i. Et passionsprojekt af de helt store.

Men 'Horizon' har også fået skylden for, at Costner ikke kommer til at medvirke i anden halvdel af sæson 5 af den populære western-serie Yellowstone. Simpelthen fordi han ikke ville afsætte tiden til serien og hellere fokusere på sin egen film.

Rygterne har også svirret om, at Costner ikke fandt lønnen på serien tilstrækkelig, og at der var uoverensstemmelser med seriens skaber, Taylor Sheridan.

I forbindelse med lanceringen af 'Horizon' i Cannes har Kevin Costner talt med Deadline, hvor han for første gang for alvor adresserer kontroverserne omkring sin exit:

- Jamen, jeg har ikke haft det godt med det det seneste år, med måden de har talt om det på. Det var ikke sandfærdigt. Så nu taler jeg lidt om, hvad den egentlige sandhed er. Jeg lavede en kontrakt for sæson fem, seks og syv. I februar lavede de efter to-tre måneders forhandling en ny kontrakt. 

- De ville lave den om, og i stedet for sæson seks og syv var det 5A og 5B, og måske laver vi seks. De var ikke i stand til at lave dem. 'Horizon' var sat i midten, men 'Yellowstone' var førsteprioritet. Jeg passede [Horizon] ind i kalenderhullerne. De blev bare ved med at flytte deres huller.

Horizon: An American Saga - Chapter 1
Horizon: An American Saga (© New Line Cinema)

Ifølge den 69-årige Cosnter var det ikke behovet for at være til stede på 'Horizon', der fik ham til at droppe 'Yellowstone':

- Det er ikke sandt. Der var afsat blokke af tid, hvor vi ikke fik lavet 10 afsnit. Grundlæggende startede vi i april og maj, og vi ville normalt gå igennem august. Vi ville lave 10. Vi fik ikke engang lavet 10 i løbet af den tid. Jeg arbejdede kun 43 dage. Så det er bullsh*t. Det er en løgn. Det er ikke korrekt.

- Jeg har aldrig rejst, før jeg har opfyldt mine kontraktlige forpligtelser. Mange gange bliver jeg, så meget jeg kan. Faktisk arbejdede jeg den ni dage lange strækning bare for at prøve at hjælpe dem i juli, da jeg startede [Horizon] den 1. august. Jeg arbejdede en lørdag og søndag for dem, og de havde stadig brug for fire dage mere. […] Jeg ville bare give dem de fire ekstra dage.

Kevin Costner har dog på ingen måde smækket med døren, selvom han mener, at producenterne godt kunne have taget ham i forsvar i medierne:

- Jeg er meget åben omkring at komme tilbage. Hvis de har så mange andre projekter i gang, vil det måske komme tilbage, og det bliver to rigtig fede sæsoner. Eller for at gøre det færdigt, hvis manuskriptet er godt, og jeg er glad for det.

Kevin Costner fortsætter dog altså i westernland, og nu står den så på den første del af, hvad der som skrevet skal blive til fire storfilm, der vil foregå over en lang årrække i USA efter borgerkrigen. 

'Horizon: An American Saga' får dansk biografpremiere til sommer.

LÆS OGSÅ: Følg med i vores dækning af filmfestivalen i Cannes 2024 her.