Kendt komiker skal lave amerikansk genindspilning af 'Druk'

Den danske Oscar-vinder får et remake
'Druk'
(© 'Druk' / Zentropa Productions)

Da det danske verdenshit Druk i 2021 vandt en Oscar, kom det samtidig frem, at rettighederne til en amerikansk genindspilning var blevet købt.

De sidste tre år har vi stort set intet hørt om projektet, der produceres af bl.a. Leonardo DiCaprio.

Men nu er der nyt. Mads Mikkelsen-filmen har nemlig fundet en sin instruktør. Det skriver Deadline.

Komikeren Chris Rock er blevet udvalgt til at stå bag kameraet på den amerikanske udgave af 'Druk'.

Manuskriptforfatteren Stuart Bloomberg har lavet et udkast til den nye version, som en ny forfatter nu skal arbejde videre på sammen med Chris Rock.

Rock har en lang stand-up karriere bag sig og har optrådt i flere komedie-succeser, som fx Adam Sandler-hittene The Longest Yard og Grown Ups (Drengerøve). Karrieren har de senere år fået en mere seriøs kant med bl.a. en hovedrolle i 4. sæson af serien 'Fargo' og som hovedrolle og idémager til gyserfilmen Spiral: From the Book of Saw.

Komikeren fik ligeledes en del opmærksomhed til Oscars i 2022, da han efter en joke om Will Smiths hustru, Jada Pinkett Smith, endte med at få en lussing af Hollywood-stjernen på scenen. Et optrin som vagte en del debat.

Blandt filmens producere finder vi altså førnævnte Leonardo DiCaprio, der laver 'Another Round' - som er den amerikanske titel på 'Druk' - via sit produktionsselskab Appian Way. I samarbejde med Makeready for Fifth Season, som bl.a. stod bag det amerikanske remake af Ambulance samt tv-hits som 'Severance' og 'Tokyo Vice'.

Chris Rock har tidligere stået bag kameraet på filmene 'Head of State', I Think I Love My Wife og den kritikerroste Top Five. I alle tre projekter har komikeren selv indtaget hovedrollen, hvorvidt det også bliver tilfældet i 'Druk' vides endnu ikke. Rollelisten er ikke på plads.

Den danske 'Druk' havde firkløveren Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe i front som en gruppe gymnasielærer, der kaster sig ud i et alkohol-eksperiment. 

Thomas Vinterberg instruerede og skrev manuskriptet med Tobias Lindholm.