Joey Moe har lavet sin første film: Inspireret af egen nærdødsoplevelse

Interview med den debuterende filmskaber
JoeyMoe foto Kino
(© kino.dk)

Du kender Joey Moe som hitsanger, men han har nu skiftet mikrofonen ud med et kamera. Joey Moe spillefilmsdebuterer som instruktør og manuskriptforfatter med sin Super8-afgangsfilm Ripple - som nu lander i flere danske biografer!

Vi har besøg af den nyudklækkede filmskaber i vores podcast, hvor han fortæller om sin rejse ind i filmens verden, de store fremtidsplaner, ideerne bag 'Ripple', om filmens premiere i USA og meget mere.

Lyt til hele podcasten herunder eller i dine foretrukne podcast-app (søg blot på "kino.dk filmpodcast"). Læs et uddrag i artiklen her.

Den psykologiske thriller 'Ripple' følger en række karakterer, der alle er forbundet til et direkte talkshow, hvor en true crime podcast er samtaleemnet.

Derfor er genren "true crime" et centralt tema i filmen. Joey Moe understreger, at der nok er nogle kloge mennesker, der kan fortælle, hvorfor vi som publikum er tiltrukket af genren, som fokuserer på virkelige drabssager.

Alligevel har filmskaberen gjort sig nogle tanker om fænomenet, som han mener indeholder noget af et paradoks, der altså også er smeltet ind i 'Ripple'.

- Jeg har selv været forbruger af det. Og måtte på et tidspunkt bare erkende, jeg kan ikke forstå: Betaler jeg penge for det her?

Faktisk er 'Ripple' også baseret på en true crime-sag, en ironi, som Joey Moe godt selv kan se:

- Jeg har jo lavet filmen, som også er true crime i princippet. Så der er et paradoks der, det jo ironien selv - at man ikke er en skid bedre.

'Ripple'
(© 'Ripple' / Kelope Pictures)

En nærdødsoplevelse satte nye tanker i gang hos Joey Moe:

- På et tidspunkt var jeg ude for noget, hvor jeg tænkte, der kunne jeg godt have været kradset af. Det er ikke så lang tid siden. Jeg har haft flere nærdødsoplevelser i mit liv, men senest var der noget, hvor jeg tænkte: ”Det var måske meget heldigt, at jeg alligevel har en uddannelse på blokken, og jeg kom godt ud af den situation, fordi ellers kunne man godt være kradset af”, fortæller instruktøren.

Moe fortæller, at især den kommercielle del af fx true crime-podcasts, der har en sponsor på i starten af et afsnit, fik ham til at tænke:

- Hvis jeg kradsede af, og der var nogen, der gik ud og lavede en eller anden form for true crime-historie på det, hvem var mediet så sponsoreret af? Kan jeg nå at skrive noget? Altså, kan jeg nå at skrive: ”Tag lige kino, fordi de er nice” eller ”dækservice nede på Amagerbrogade”? Det da for absurd. 

'Ripple'
(© Foto: Sarah Hesselbo)

Men tankerækken stopper ikke der. Joey Moe forklarer:

- Hvad gør folk så, når de er færdige med at høre det? Samler de unger op? 

- Folk sidder og ammer, mens de hører om børn dø. Jeg ammer ikke lige for tiden, siger Million-sangeren med et smil og fortsætter:

- Altså jeg er ikke en skid bedre. Men det er tanken at belyse det, så er der noget at tale om. 

Joey Moe har samlet et stærkt hold af skuespillere til debut, der både tæller kendte navne og nye talenter. Bl.a. Ulrich Thomsen, Rasmus Hammerich, Diêm Camille, Ida Nielsen, Albert Rosin Harson, David Sakurai og flere.

'Ripple' kan ses i udvalgte biografer landet over fra 14. marts. Køb dine billetter her på kino.dk.