Iqbal vender tilbage

Efterfølger til dansk familiefilmsucces
Billede
(© Per Arnesen)

Familiefilmen Iqbal & den hemmelige opskrift solgte over 200.000 billetter sidste vinter, så det er ikke underligt, at en efterfølger er på vej.

Iqbal & superchippen er titlen på den nye film, der får premiere til jul. Det første billede er også blevet frigivet, og som vi kan se forneden, er skurkene Svinet og Æselmand tilbage for at gøre livet surt for vores venner.

Slynglerne vil igangsætte et byggeprojekt for at få fingre i den olie, der er fundet under Blågårdsgade i København, og det vil gå ud over Iqbals ejendom. Da Iqbal finder en magisk chip, sælger han den til de to forbrydere, for at de skal holde fingrene fra hans bygning.

Men Iqbal bliver snydt, så han må slå sig sammen med veninden Sille, lillebroren Tariq og de voksne i Blågårdsgade for at få chippen tilbage og afsløre Æselmand og Svinets skumle planer.

Oliver Zahle instruerer filmen, der bliver hans spillefilmsdebut. Om projektet udtaler han i en pressemeddelelse:

- Arbejdet med 2eren har været båret af en fælles ambition om at fortælle en historie med en alvorlig pointe om venskab og livets sande værdier, uden at vi mister letheden og komedien, der allerede eksisterer i universet. Jeg synes, at Iqbal-universet er en genial ramme for at nå børn med en historie, der både vil underholde, men vigtigst af alt også har noget på hjerte.

Manuskriptet er skrevet af Renée Toft Simonsen, som også stod bag manus til den første film, og er baseret på 'Iqbal Farooq og den indiske superchip', der er tredje bind i den succesrige bogserie skrevet af Manu Sareen.

Iqbal & superchippen får premiere den 15. december.

Per Arnesen