Instruktør afslører: Sådan blev 'Shazam! 2' inspireret af Harry Potter-universet

Superheltefilmen kan ses i biografen
Billede
(© Warner Bros.)

Zachary Levi er tilbage i rollen som barnlig superhelt i Shazam! Fury of the Gods, hvor Billy Batson og hans familie må kæmpe imod tre hævngerrige guder, som leder efter deres stjålne kræfter.

Superheltefilmen er netop nu aktuel i de danske biografen, og i den forbindelse inviterede Warner Bros. os til Stockholm for at snakke med instruktøren David F. Sandberg samt den dobbelt Oscar-nominerede skuespiller Djimon Hounsou, der også er tilbage i sin rolle som troldmand. Se hele interviewet øverst.

 

Læs også: Helen Mirren brækkede sin finger i ny film: "Stunt-folk burde få Oscars"

I den nye film hænger superhelteholdet ud i en grotte, hvor der bl.a. også er et magisk bibliotek. Og med flyvende bøger og en levende kuglepen, der på mange måder minder om Harry Potter-karakteren Rita Rivejerns skriveredskab, blev vi nødt til at spørge ind til, hvorvidt 'Shazam!: Fury of the Gods' havde fundet inspiration i Harry Potter-universet.

- Vi henter inspiration fra alt muligt. Det sjove ved biblioteket var, at det blev til endnu mere "Harry Potter" i post-produktionen, fortalte instruktøren.

- Da vi klippede det sammen, så kører kameraet forbi en masse bøger. Men der var så mange bøger, så jeg blev i tvivl om, om folk overhovedet ville kunne se, at det var bøger. Derfor tilføjede jeg den flyvende effekt.

Djimon Hounsou nikkede anerkendende og kaldte beslutningen for genial, inden David F. Sandberg fortsatte:

- Så kan folk se, at det er bøger. Og det gjorde det meget Harry Potter-agtigt.

'Shazam! Fury of the Gods' kan ses i biografen nu.

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og tillad alle cookies)