Indiana Jones-instruktør raser: "Røvhuller"

Et Harrison Ford-rygte har fået ham til at reagere
Indiana Jones and the Dial of Destiny (Walt Disney Pictures)
(© Indiana Jones and the Dial of Destiny (Walt Disney Pictures))

Med det samme navnet Indiana Jones lyder, ser man højst sandsynligt straks Harrison Ford for sig. For en filmserie, der om nogen er lig med én skuespiller, må det bl.a. være netop Indy-filmene og altså herunder den 80-årige legende.

Forude venter nu et femte eventyr med den ikoniske arkæolog, der for sidste gang vil svinge pisken i Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Der er den seneste uges tid åbnet mere for godteposen, ikke mindst med filmens første trailer. Naturligvis afstedkommer nyt materiale fra den kommende film sin del af spekulationer, men også falske og kalkulerede rygter.

Filmens instruktør James Mangold - der har overtaget roret efter Steven Spielberg – er godt træt af denne rygtebørs' kalkulerede side, hvor det bl.a. spekuleres i, hvem der mon tager overtager efter Harrison Ford, som nu lægger sin fedora på hylden med denne femte film.

 

SE OGSÅ: Første trailer til 'Indiana Jones 5'

I 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' spiller Phoebe Waller-Bridge som bekendt Indiana Jones' guddatter, hvilket har fået internettet til at spekulere i, om hun kunne være arvtager til Indy. Det bliver i hvert fald nok ikke Mads Mikkelsen, der i filmen spiller nazi-skurk.

James Mangold gør det nu klart, at Harrison Ford er uerstattelig, hvilket instruktøren udtalte sig om på Twitter som svar på et nu slettet tweet, der spurgte til, om netop Waller-Bridge fremover ville stå i spidsen for franchisen. Mangold skriver bl.a.:

- Ingen "overtager" eller erstatter Indy eller tager hans hat på, og han bliver heller ikke "slettet" gennem nogle påfund […] Det var han aldrig, ikke i noget klip af filmen eller manuskript - men trolls will troll - det er sådan, de får deres klik.

 

SE BILLEDET: Mads Mikkelsen er nazi-skurk i 'Indiana Jones 5' 

Det lyder altså ikke til at være spekulationerne og de falske rygter i sig selv, der går Mangold på. Hans største anke er derimod falske rygter, der spredes på kynisk vis ene og alene i forsøget på at tjene penge på fans' forargelse over noget, der end ikke sker. Mangold uddyber:

- Forskellen på trolling røvhuller og alle andre er, at de forsøger at tjene penge på dine følelser.

Der vil naturligvis altid opstå rygter og spekuleres i dit og dat, når en film af denne kaliber laves. Det kan end ikke Indy sætte en stopper for. Men hæren af kyniske, spekulative og pengegriske trolls er altså der, hvor James Mangold sætter foden ned.

Et ret standhaftigt rygte har været, at man arbejder på en form for serie-fortsættelse sat i Indiana Jones-universet

'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har biografpremiere den 29. juni 2023.