Inden biografpremiere: Ny familiefilm har overgået 'Barbie'

'Wonka' har solgt flere forpremierebilletter
Wonka
(© Warner Bros.)

Barbie er ikke bare filmselskabet Warner Bros.’ største film, men det er årets største overhovedet. Med 638.000 solgte billetter har den lyserøde legetøjsfilmatisering taget danskerne (og verden) med storm, men faktisk er den blevet overgået på én parameter af en af Warner Bros.’ egne film.

Familiefilmen Wonka har således solgte flere billetter til forpremierer end 'Barbie', og dags dato (mandag den 11. december) har over 9.072 publikummer herhjemme ifølge Warner Bros. Danmark set filmen til en forpremiere. Sammenligner man med samme tidspunkt for 'Barbie', er det 6,5 % flere.

Hvorvidt 'Wonka' kan holde denne statistik hele vejen hjem og blive ved med at overperforme 'Barbie', er naturligvis uvist, men indtil videre har den slået forventningerne.

Wonka er forhistorien til Roal Dahls klassiske historie om 'Charlie og chokoladefabrikken', der tidligere er blevet filmatiseret med Gene Wilder og Johnny Depp som Willy Wonka.

Den nye film går tilbage til Wonkas ungdom, hvor han håbefuldt kommer til storbyen for at sælge chokolade. Hans hel igennem uovertrufne chokolade falder dog ikke i alles smag, og snart får han et udspekuleret kartel på nakken.

Dune-stjernen Timothée Chalamet spiller rollen som Wonka, mens Hugh Grant har en mindre, sjov rolle som Oompa Loompa. Se det nye klip, hvor de to karakterer mødes i filmen nederst.

Filmen er i øvrigt blevet taget vel imod af den udenlandske presse, der kalder den "en ny juleklassiker" og "super charmerende". Læs flere reaktioner her.

Derudover er Chalamet nomineret til Golden Globe-prisen for Bedste mandlige hovedrolle i en komedie eller musical.

Wonka får biografpremiere den 14. december. Find dine billetter herunder: