Ikonisk katastrofefilm får en fortsættelse med ung Hollywood-stjerne i hovedrollen

Titlen er genial
Billede
(© Twister / Amblin Entertainment)

Universal Pictures og Amblin Entertainment havde i 1996 et gedigent blockbuster-hit med Twister, der blev symbolet på en bølge af katastrofefilm fra den periode. Den indspillede 494 mio. dollars på verdensplan.

Sidste år kunne vi skrive, at filmen blev genoplivet med en fortsættelse baseret på et manuskript af Mark L. Smith (The Revenant), som Amblin-boss Steven Spielberg har været så begejstret for, at han har skubbet på for at få processen hurtigere i gang.

Projektet har fået den geniale titel Twisters og har været igennem flere faser over årene. Men nu ser det ud til, at man har lagt sig fast på en instruktør og hovedrolle.

 

LÆS OGSÅ: Efter to årtier: 90'ernes action-mester vender tilbage til Hollywood

Instruktøren bliver Lee Isaac Chung, der i 2022 blev Oscar-nomineret for sit familieportræt Minari, mens den rutinerede Frank Marshall (bl.a. Indiana Jones-franchisen og Jurassic World-filmene) producerer.

Deadline kan nu rapportere, at Daisy Edgar-Jones får hovedrollen i fortsættelsen, formentlig i skikkelse af datteren til Helen Hunts karakter Dr. Jo Hardinger fra den første film.

Den 24-årige skuespiller er en af Hollywoods mest lovende talenter. Efter sit gennembrud med serien 'Normal People', havde hun sidste år hovedrollen i både gyseren Fresh, true crime-serien 'Under the Banner of Heaven' og den populær bogfilmatisering Hvor flodkrebsene synger.

Det bliver stjernens første skridt ind på den helt store blockbuster-scene, da 'Twisters' forventes at udkomme med bulder, brag og masser af storm i sommeren 2024.

Det er endnu usikkert, om Helen Hunt - der altså spillede den ene hovedrolle i 'Twister' - vender tilbage, mens den anden hovedrolle, Bill Paxton, gik bort i 2017 og derfor naturligvis ikke spiller Jos mand igen.

'Twisters' har biografpremiere den 18. juli 2024.

Læs også vores anbefaling af 'Twister' fra filmens 25-års jubilæum lige her.